Zdravje > Aktualno
39 ogledov

Afera UKC: hišni pripor potrjen

slovenija 04.12.07, UKC, Klinicni Center, zdravniki, stavka, cakalnica, ljudje, slovenija 04.12.07, UKC, Klinicni Center, zdravniki, stavka, cakalnica, ljudje,
Zunajobravnavni senat okrožnega sodišča v Ljubljani je zavrnil predlog specializiranega državnega tožilstva za odreditev pripora zoper osumljenega v korupcijski aferi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) v Ljubljani Uroša Smiljiča.

Zoper osumljenega je torej odrejen in potrjen hišni pripor, so danes sporočili iz okrožnega sodišča v Ljubljani. 

Preiskovalna sodnica je hišni pripor zoper Smiljiča odredila v petek po končanem zaslišanju in na podlagi zbranih okoliščin. Specializirano državno tožilstvo je zanj predlagalo pripor iz koluzijske nevarnosti in zaradi ponovitvene nevarnosti, a je zunajobravnavni senat sodišča oba predloga zavrnil.

Preskakovanje čakalnih vrst

Smiljič, zaposlen v UKC Ljubljana, je bil pridržan v torek v kriminalističnih preiskavah, povezanih z domnevnim preskakovanjem čakalnih vrst v zdravstvu oz. zaradi sumov storitve večjega števila korupcijskih kaznivih dejanj. Med drugim je preiskava potekala tudi v UKC Ljubljana in na onkološkem inštitutu.

Policija je v sredo sporočila, da so storitve omenjenih kaznivih dejanj osumljeni dve pravni osebi in 14 fizičnih, v petek pa so pojasnili še, da v tej številki niso zajeti policisti, prav tako osumljeni storitve nekaterih kaznivih dejanj.

Policisti aktivnosti v tem predkazenskem postopku izvajajo od sredine leta 2015, v začetku letošnjega leta pa je bila podana tudi prijava. Skladno z zakonom o kazenskem postopku so v predkazenskem postopku kriminalisti zbirali obvestila, dokazne predmete in listine, dokaze pa so zbirali tudi s prikritimi preiskovalnimi ukrepi.

Komentarjev 3
  • valerijakregar 14:58 16.oktober 2016.

    potem pa za božjo voljo priprite vsaj vrhunca.ker je podpisal zaposlitev " vrhunskega strokovnjaka".tudi za vrhunca se je delovno mesto ustvarilo "po naročilu", čez noč\s\s.......v zdravstvu je denar.

  • Janez_53 14:19 16.oktober 2016.

    Hišni pripor??? Le s kakšnim razlogom dobi takle barabin hišni pripor??? Po mojem so nekateri izmed razlogov takšni: lahko po telefonu (ne svojem, ker mu prisluškujejo) uskladi zgodbo z ostalimi udeleženci, lahko ga obiščejo ostali udeleženci kar doma in se ...prikaži več skupaj pripravljajo na sojenje, lahko ga kateri od udeležencev utiša (mogoče s podkupnino ali kar za vedno) itd.itd. Le o katerih razlogih je razmišljala sodnica???

  • Avatar Leon
    Leon 13:51 16.oktober 2016.

    Zunajobravnavni senat okrožnega sodišča v Ljubljani je zavrnil predlog specializiranega državnega tožilstva za odreditev pripora...............statistično se zgodi največ nesreč doma ! Lahko mu spodrsne v banji in...............Nerazumljivo ,saj gre za osebo ,ki bo pričala zoper osebe vpletene zaradi korupcije na ...prikaži več UKC ? Kaj pravi KPK ?