Šport > Nogomet
35 ogledov

Agent: Gascoigne v smrtni nevarnosti

Gascoigne predsednik Lotito Lazio Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Agent nekdanjega angleškega nogometaša Paula Gascoigna je zatrdil, da eden največjih problematikov v zgodovini tega športa spet potrebuje pomoč zaradi alkoholizma, v nevarnosti pa naj bi bilo tudi njegovo življenje.

Paul Gascoigne očitno spet izgublja bitko z alkoholom. 45-letni nogometaš, ki se je s svojimi predstavami v reprezentančnem dresu zasidral v srca angleških navijačev, se je na dobrodelni prireditvi prejšnji teden začel nenadzorovano tresti, presunljive podobe pa so preplavile angleške medije.

"Ne bo se mi zahvalil zaradi tega, kar bom rekel, ampak nemudoma potrebuje pomoč," je v nedeljo v pogovoru za radio BBC zatrdil njegov agent Terry Baker"Karkoli se mu je že zgodilo v petih ali šestih tednih, odkar sem ga videl pred božičem, lahko rečem, da ni več tako dobro, kot je bil. Njegovo življenje je vedno v nevarnosti, ker je alkoholik. Morda ga ne more rešiti nihče - ne vem. Res ne vem."

Nekdanji nogometaš Tottenhama, Glasgow Rangers in Lazia se je leta 2008 zdravil zaradi psihičnih težav, z alkoholizmom pa se neuspešno bori še iz časov, ko je še aktivno igral. Baker je sicer zatrdil, da se je Gascoigne na omenjeni prireditvi zlomil zaradi nedavne smrti prijatelja, ki ga je med umiranjem držal za roko.

Schmeichel poziva združenje

Prek Twitterja je združenje angleških nogometašev (PFA) k akciji pozval tudi nekdanji vratar Manchester Uniteda Peter Schmeichel.

"To ni zabavno gledati. Gazza potrebuje pomoč. Dajte PFA in (izvršni direktor, op. a.) Gordon Taylor, zdaj se morate pokazati," je zapisal danski vratar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.