Šport > Nogomet
36 ogledov

Agent ponaredil Özilov podpis: sledi tožba

Arsenal Stoke Özil Wilson EPA
Oče nemškega nogometaša Mesuta Özila toži agenta, ki naj bi se v pogajanjih z Manchester Unitedom pretvarjal, da zastopa njegovega sina.

Po poročanju nemškega Expressa Mustafa Özil toži neimenovanega agenta, ki naj bi se v pogajanjih z Manchester Unitedom pretvarjal, da zastopa njegovega sina Mesuta Özila. Nemški reprezentant je nato za 50 milijonov evrov iz Real Madrida prestopil v Arsenal.

Neimenovani agent naj bi v pogajanjih z Unitedom ponaredil očetov podpis na enem izmed dokumentov, s katerim so se pogajanja z rdečimi vragi tudi začela. Dokument z datumom 7. avgust 2013 je prišel v roke Mustafe Özila, ki se je odločil ukrepati po sodni poti.

Ponujali so ga po celi Evropi

"Nikoli si ne bi mislil, kaj vse so pripravljeni storiti nekateri čudni ljudje," je o dogodkih za Express povedal oče 24-letnega nogometaša. "Nekdo je želel v kontakt z Manchestrom stopiti v mojem imenu in se celo podpisal z mojim imenom. To ni trivialen prestopek. Prišli mu bomo do dna." 

Özil je na zadnji dan prestopnega roka prestopil v Arsenal, znani agent Francois Gallardo pa je že dejal, da je oče nogometaša ponujal večini najboljših evropskih klubov. Mustafa Özil njegove navedbe zanika.

Nekaj čudnega pri Unitedu

"Kot vidite, to ni točno. Nogometaša Mesutovega kalibra ni potrebno ponujati nobenemu klubu na svetu," je dejal Özil senior.

United je v letošnjem precej čudnem prestopnem roku sicer ostal brez dveh vezistov Barcelone, Thiaga Alcântare, pridružil se je Bayernu, in Cesca Fàbregasa, ki je ostal pri Kataloncih. Brez prestopa v Manchester je ostal tudi Ander Herrera, čeprav je član Athletica kasneje trdil, da se s klubom sploh nikoli ni pogovarjal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.