Šport
23 ogledov

Ibraimi že drugič nogometaš leta

Maribor Anže Petkovšek
Igralec Maribora Agim Ibraimi je bil izbran za najboljšega nogometaša leta 2014 v Makedoniji v tradicionalnem izboru tamkajšnje nogometne zveze FFM. Ibraimi je drugič dobil omenjeno laskavo priznanje, potem ko je bil za najboljšega makedonskega igralca okronan že pred dvema letoma.

Šestindvajsetletni Agim Ibraimi je šele tretji Makedonec z vsaj dvema naslovoma najboljšega igralca. Dva laskava naslova ima tudi Nikolče Noveski, ki je priznanji dobil v letih 2005 in 2013, petkratni dobitnik tega priznanja pa je Goran Pandev z osvojenimi nazivi v letih 2004, 2006, 2007, 2008 in 2009.

Ibraimi, ki je bil rojen v Tetovu, njegova starša sta makedonska Albanca, je bil letos v vrstah Maribora nepogrešljiv člen pri uvrstitvi v Ligo prvakov. Ibraimi je v Ligi prvakov med drugim navdušil pri izenačenem izidu 1:1 v Ljudskem vrtu proti Chelseaju, ko je zadel v polno v 50. minuti tekme. Zelo dobro pa je igral tudi v reprezentančnem dresu.

Liga v znamenju Rabotničkega

Makedonska nogometna zveza je Natašo Andonovo razglasila za najboljšo makedonsko igralko nogometa v letu 2014, Borče Manevski, ki trenutno igra na Tajskem, je osvojil naziv najboljšega igralca v domačem makedonskem prvenstvu, prav njegovi zadetki so bili odločilni, da je skopski Rabotnički osvojil tako naslov državnega prvaka kot tudi pokalni naslov.

Rabotnički je pričakovano osvojil naslov najboljšega makedonskega nogometnega moštva, trener te ekipe iz Skopja Igor Angelovski pa je dobil naslov najboljšega trenerja. Zvezni igralec Vardarja Dejan Blaževski je bil z 19 zadetki najboljši strelec minulega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.