Avto
1333 ogledov

Agipovi bencinski servisi se poslavljajo iz Slovenije

Agip Profimedias
Znamka Agip se s programom maloprodaje naftnih derivatov prek svoj mreže bencinskih servisov poslavlja iz Slovenije. Odkupil jih bo madžarski Mol.

Slovenija, ki glede prodaje goriv že tako ostaja med posebneži v EU zaradi razmerja moči med ponudniki, je ostala brez zvenečega imena. Družba Eni International, ki je v Sloveniji vodila posel maloprodaje prek bencinskih servisov blagovne znamke Agip, je sklenila odprodati celotno mrežo 17 servisov, tudi tistih v solasti s partnerji. 

Odkupil jih bo madžarski Mol, ki je že pred leti napovedal naskok na Slovenijo z odkupom verige bencinskih servisov trgovca Tuša (Tuš Oil), a so se nato Madžari vseeno širili počasneje od smelih napovedi. Mol bo tako imel po novem v Sloveniji 40 bencinskih postajališč. 

Vrednosti posla pri Mol niso želeli deliti z javnostjo, so pa po poročanju STA izrazili veselje nad krepitvijo svojega položaja in predvsem s pokritostjo, ki po novem vključuje tudi Ljubljano. Mol je v prestolnici z nakupom namreč pridobil kar dva servisa, prej ni imel nobenega. Mol vstopa tudi na Gorenjsko, kjer bo prevzel črpalko ob avtocesti v Vodicah. 

Agip je v Sloveniji prisoten že več kot 20 let, leta 2001 pa je odprl prvo bencinsko črpalko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • modrec 22:08 11.november 2015.

    Zadnje tedne je dosti novic o odhodih iz Slovenije, kaj se dogaja?!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:02 11.november 2015.

    Bo pa za to madžarsko podjetje z veseljem prevzelo dobičke Agip-a. To je zagotovljen dobiček, zagotovljena povrnitev investicije z veliko zanesljivostjo. Le kdo bi se branil tako dobre ponudbe?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:01 11.november 2015.

    Deregulacija bo slaba za potrošnike tud če bo še nevem kako "dobra" konkurenca. Marketinške finte bodo pripeljale do raznih Sparov, Tušev, ipd sranja v obliki bencinskih črpalk kjer pač nobenmu ne bo jasno kater nabor storitev in ugodnosti je dejansko ...prikaži več najugodnejši. Poleg tega se bodo cene spreminjale nonstop pa še različne bodo od bencinske do bencinske. Multinacionalke ljubijo države kjer se pač navrže preveč spremenljivk da bi lahko potrošnik vedel kaj je najugodneje potem pa služi z to prodajanje megle. Poleg tega bodo imel pa maržo še večjo kot do zdej. V glavnm minus za proračun, minus za uporabnike in plus za korporacije.To da pa Agip odhaja pa nima veze s tem. Enostavno se jim ne da z tako majhno državo več ubadat zarad birokracije.