Slovenija
51 ogledov

To si o beguncih misli Ahmed Pašić

Ahmed Pašić Saša Despot
"Tukaj v Singapurju beguncev v medijih ni nikjer, smo pa redno obveščeni o tem, kaj je Beyonce jedla za zajtrk."

Ahmed Pašić, o katerem smo pred dobrega pol leta pisali, da je zapustil Slovenijo, ker tukaj ni mogel preživeti družine, čeprav je bil zelo aktiven kot pobudnik ustanovitve dobrodelne iniciative Ejga - za lepše Jesenice, je na svojem Facebookovem profilu objavil zapis o beguncih. V njem odgovarja na očitke tistih, ki menijo, da so le "kamuflaža za islamizacijo in okupacijo Evrope".

PREBERITE TUDI:

 

Z družino smo prišli do točke, ko ne moremo več preživeti

Sovražnik je položnica, ne Bosan'c

"Vsak ima pravico do svojega mnenja, vendar se sam vedno držim dejstev," pravi v zapisu, ki ga objavljamo v celoti:

"Ne bi o tem, kdo je začel vojno v Siriji in zakaj. Ko samo pogledate na Wikipediji, koliko oboroženih skupin je prisotnih v tej ubogi državi, boste kmalu ugotovili, kako kaotično je vse skupaj. Sirija je enostavno postala igrišče velesil, medtem ko so navadni prebivalci samo kolateralna škoda. Številni so zapustili svoje domove in se ne bodo vrnili še vsaj nekaj let. Očitno je, da so tisti, ki so sprožili vojno, imeli dolgoročne namene. Upam samo, da primer Sirije ne bo sledil primeru Palestine, saj njihovi begunci, zahvaljujoč ameriški, izraelski in arabski politiki, živijo v taboriščih po Jordaniji, Libanonu in Siriji že skoraj 60 let.

Zaradi vojne v Siriji je skoraj 10 milijonov ljudi zapustilo svoje domove. Večina jih je ostala znotraj države, medtem ko jih je 4,013,292 odšlo drugam. V Evropo jih je prišel samo majhen del. Velika večina jih je zatočišče dobilo v sosednjih državah z večinskim muslimanskim prebivalstvom:

- Turčija: 2,139,000

- Libanon: 1,200,000

- Egipt: 133,000

- Irak: 247,861

- Jordanija: 628,427

Na seznamu seveda ni večine tistih, ki so vojno spodbujali od samega začetka (ZDA, VB, Francija, Savdska Arabija, Katar, Združeni Arabski Emirati).

Na fotografiji spodaj lahko vidite eno od begunskih taborišč v Jordaniji. Tako živijo že leta in nihče ne ve, kdaj se bodo vrnili domov. Če teh fotografij ne vidimo na POP TV-ju, to še ne pomeni, da ne obstajajo.

Begunski kamp v Jordaniji | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

O kakšni islamizaciji in okupaciji Evropi torej govorimo?

Osebno me je fotografija malega Aylana pred dvema dnevoma zelo prizadela. Človestvo je padlo na izpitu (že spet) in samo sprašujemo se lahko, ali se človeška rasa kot družba razvija ali pa hodimo v nasprotno smer? Tukaj v Singapurju beguncev v medijih ni nikjer, smo pa redno obveščeni o tem, kaj je Beyonce jedla za zajtrk in kdo je (za brcanje prazne žoge) najbolj plačani nogometaš v angleški premier ligi.

Če smo padli kot družba, si ne smemo dovoliti, da pademo kot posamezniki.

Naj bo naše vodilo enostavno: raje 100x v situaciji, da pomagamo, kot samo enkrat v situaciji, da potrebujemo pomoč."

Komentarjev 27
  • dragec 23:45 05.september 2015.

    mehraba, dragi slovenci,prpa,haaaa

  • erikkk 15:41 05.september 2015.

    Te bedarije ne mislim brat

  • anze40 09:10 05.september 2015.

    Prav nič me ne zanima, kaj on misli