Slovenija
10 ogledov

Agrokor lani ponujal veliko več

Laško in Mercator pivo Anže Petkovšek
Danes se izteče rok za oddajo nezavezujočih ponudb za Mercator. Najvišja naj bi bila znova Agrokorjeva, vendar pa občutno nižja kot lani.

Kot poročajo Finance, naj bi se  najvišja ponudba za nakup Mercatorja gibala okoli 125 evrov za delnico, toliko pa je delnica Mercatorja trenutno vredna tudi na Ljubljanski borzi. Šlo naj bi za ponudbo Agrokorja, ki pa je v lanski, osmi prodaji Mercatorja za delnico ponujal 221 evrov.

Po poročanju časnika je pričakovati pet ponudb. V Pivovarni Laško ne vedo, koliko ponudb je že prispelo, pričakujejo pa nekaj ponudb strateških in institucionalnih vlagateljev.

Odziv ni bil spodbuden

Časnik Dnevnik pa poroča, da je dosedanji odziv vlagateljev vse prej kot spodbuden. To je na svoji koži občutila tudi uprava Mercatorja pod vodstvom Tonija Balažiča, saj se je njenih predstavitev v Londonu prejšnji teden udeležilo vsega osem finančnih vlagateljev in Agrokor.

Dnevnik tudi navaja, da bi lahko finančni vlagatelji kupnino za Mercator poravnali takoj, medtem ko bi moral Agrokor šele najti vire financiranja. V Agrokorju naj bi se zavedali, da bi morali za celoten Mercator ponuditi najmanj okoli 550 milijonov evrov oz. okoli 150 evrov za delnico, saj po nižji ceni lastniki ne bi bili pripravljeni prodati svojih delnic.


Komentarjev 3
  • odisej11 09:32 19.februar 2013.

    Samo Hrvatom nikar, ker bo še slabše.

  • francek 08:45 19.februar 2013.

    Prodati bo treba, ker imamo nesposobne direktorje.

  • privat 07:48 19.februar 2013.

    kaj je res potrbno vse prodati...da lahko naša vlada živi??