Slovenija
202 ogledov

Agrorušam že drugič državna pomoč

Krizni sestanek Anže Petkovšek
Družbi Agroruše, ki ji grozi stečaj, je vlada odobrila milijon in pol evrov državne pomoči. Novembra lani so dobili 800 tisoč evrov kratkoročnega posojila.

Vlada je gospodarski družbi Agroruše iz Ruš dodelila 1,5 milijona državne pomoči. Gre za dolgoročni kredit, ki ga morajo Agroruše vrniti v sedmih letih.  

"Stečaj bi prizadel regijo."

Sprožitev stečajnega postopka in morebitno prenehanje delovanja Agroruš, bi imela za regijo negativne gospodarsko-socialne posledice, so sporočili z vlade. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki ga vodi Metod Dragonja pa je ugotavilo, da v družbi obstajajo zdrava proizvodna jedra, ki jih je smiselno prestrukturirati in ohraniti. V Agrorušah je zaposlenih 50 ljudi.

Lani 800 tisoč evrov pomoči

Agroruše so državno pomoč za reševanje dobile že lani. Novembra jim je vlada odobrila 800.000 evrov šestmesečnega  posojila. Podjetje, ki proizvaja in prodaja gnojila, substrate, sredstva za varstvo rastlin in semen, znane pod blagovno znamko Cvetal, je takrat dobilo pomoč za šest mesecev, v tem času pa je moralo pripraviti vlogo za prestrukturiranje.

Finančne težave zaradi posodobitve in požara

Vodstvo podjetja med vzroki za finančne težave navaja 2,5 milijona evrov visoka vlaganja v posodobitev proizvodnje ter požar iz leta 2011 in s tem povezano sanacijo skladišča. Svoje je dodalo še slabo vreme, ki je povzročilo manjšo prodajo gnojil in pesticidov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.