Šport > Zimski športi
29 ogledov

Ahonen še drugič iz pokoja: po kolajno v Sočiju!

ahonen EPA
Petkratni svetovni prvak Janne Ahonen se je odločil, da bo še drugič prekinil skakalni pokoj in na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014 skušal osvojiti svojo prvo posamično kolajno. 35-letni Finec je v četrtek zatrdil, da verjame v uspeh.

"Res verjamem v to, ampak tega ne morem vedeti, dokler ne poskusim. Moje prepričanje in samozavest sta stoodstotna," je Janne Ahonen dejal za finsko televizijo MTV3. Finec se bo tako še drugič v karieri vrnil iz pokoja.

Ahonen želi v Sočiju leta 2014 osvojiti prvo posamično kolajno z olimpijskih iger, ki se mu je ves čas bogate kariere vztrajno izmikala. S finsko reprezentanco je sicer osvojil dve srebrni odličji na ekipni tekmi.

Povratek Ahonena naj bi se zgodil proti koncu leta 2013, saj je napovedal, da si želi sodelovati na naslednji novoletni turneji. Ahonen se je prvič upokojil leta 2008, po povratku pa je nazadnje "v hibernacijo" odšel leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.