Vizita za živali > Novice
419 ogledov

Akcija iz živalskega sveta, ki jo morate videti

BBC nagrajen dokumentarec Youtube
Vrhunski dokumentarec britanske televizije BBC, ki med drugim prikazuje mladega legvana, ki ga napadejo kače, je bil nagrajen tudi z nagrado BAFTA.

"Kače lovijo Iguana," je naslov znamenitega in zelo spektakularnega posnetka iz BBC-jeve serije dokumetarcev Planet Zemlja 2. Lani novembra predvajana oddaja pa je letos dobila tudi nagrado britanske filmske akademije BAFTA (Britanska akademija za filmsko in televizijsko umetnost) v kategoriji "Trenutek, ki ga morate videti" (TV's Must See Moment).

Spektakularni posnetek prikazuje velikega rastlinojedega kuščarja ali zelenega legvana (Iguana iguana), ki ga lovijo, dohitijo in celo napadejo hitre in iznajdljive kače. Mlademu kuščarju v zadnjem trenutku uspe .... 

Še ena odlična serija dokumentarnih mojstrovin britanske televizije BBC, v kateri sodeluje znameniti pripovedovalec Sir David Attenborough, je bila nagrajena tudi v katerogiji najboljših televizijskih dokumentarcev. 

Posnetek zelenega legvana, sicer zelo priljubljene domače živali, ki izhaja iz subtropskih in tropskih območjih ameriške celine, pa si je na je platformi YouTube ogledalo že več kot deset milijonov ljudi.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 3
  • goldhorn 08:46 25.maj 2017.

    Super pobeg! Si pa ne predstavljam da bi se jaz znašel med toliko kačami......

  • drejca1 17:18 21.maj 2017.

    uf, sem navijala kot na kakšni tekmi ::)) Bravo , majstore:))

  • sprehajalec 14:05 21.maj 2017.

    Revež, vesel sem da mu je uspelo.