Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

Pred sodnika privedli deset osumljencev

Slovenija 10.05.11, Balkanski bojevnik, sojenje, Dragan Tosic, foto: Benjamin Ko Žurnal24 main
Dva osumljenca četrtkove policijske akcije sta v priporu, ostali v sodnem pridržanju.

Kriminalisti so včeraj pred preiskovalnega sodnika privedli deset osumljencev, ki so jih v preteklih dneh prijeli v akciji, povezani s trgovino z drogami. Dva sta bila po navedbah STA že zaslišana, zoper oba je bil odrejen pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Ostalih osem jih je po navedbah tiskovne agencije v sodnem pridržanju, zaslišani bodo predvidoma v naslednjih dveh dneh.

Osumljenci so bili pred sodnika privedeni zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Trije so tudi osumljeni hudodelskega združevanja, dva med njimi pa ponarejanja denarja.

Akcijo so v četrtek izvedli preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in ljubljanski kriminalisti. Skupaj so opravili 24 hišnih preiskav in pridržali 10 ljudi. Za nekaj ur je bil pridržan tudi Dragan Tošić, zoper katerega naj bi se predvidoma še letos začelo ponovljeno sojenje v zadevi Balkanski bojevnik.

Na Hrvaškem prijeli 14, v avstrijii 17 oseb

Hrvaški mediji medtem poročajo, da so v okviru kriminalistične akcije hrvaških, slovenskih in avstrijskih policistov na Hrvaškem prijeli 14, v Avstriji pa še 17 članov hudodelske združbe.

V Avstriji naj bi prijeli 61-letnega Avstrijca, ki je skupaj s sinom sodeloval pri preprodaji 600 kilogramov kokaina iz Brazilije v Evropo. Transport droge je bil realiziran lansko leto s katamaranom, ki je, predelan za tihotapljenje drog, na Hrvaško priplul iz Španije. Za prevoz naj bi prejela 250 tisoč evrov.

Letos naj bi se 61-letnik iz Štajerske odpravil po novo pošiljko, a se je avion z 250 kilogrami kokaina iz Bolivije zrušil nedaleč od mesta Fortaleze na Severu Brazilije. Tako pilot kot kopilot sta strmoglavljenje letala preživela, policija pa je zaplenila drogo. Nedavno za tem je padla še druga pošiljka, s 350 kilogrami kokaina.

Vodja Safet Kalić, ki mu je pela Severina

Avstrijec naj bi se po poročanju hrvaških medijev domov vrnil praznih rok, policija pa ga je skupaj s svojo 52-letno partnerico preteklo nedeljo prijela na Dunaju. Akciji na Dunaju, ki naj bi jo koordiniral dunajski urad ameriške agencije za boj proti mamilom (DEA), v sodelovanju z Europolom in Eurojustom, je po poročanju hrvaškega Telegrapha v četrtek sledila akcija slovenske in hrvaške policije.

Vodja kriminalne skupine naj bi bil Črnogorec Safet Kalić, ki so ga oktobra lani aretirali na Dunaju in izročili Nemčiji. Hrvaški javnosti je najbolj poznan po organizaciji poroke 2001 leta, na kateri je pela Severina. Po popularno pevko je Kalić poslal helikopter, da bi nastopila v Črni gori, in ji za nekaj pesmi plačal 50 tisoč nemških mark.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.