Slovenija
33 ogledov

Akcija za cenejšo elektriko se danes izteka

<slovenija> 29.12.2008 elektrika, elektricna omarica, glavno stikalo, MH, Boštjan Tacol
Danes se izteka možnost za priključitev akciji Zamenjaj in prihrani. Do petka se je akciji, ki naj bi prinesla cenejšo elektriko in plin, pridružilo 18 tisoč gospodinjstev, danes jih je že skoraj 23 tisoč.

"Število potrošnikov, ki so se prijavili se povečuje iz minuto v minuto," pravi Jasmina Bevc iz Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS). Število sodelujočih se trenutno približuje 23 tisoč. Zanje bodo izvedli skupinski nakup elektrike in plina, ki naj bi prinesel nižje cene, licitacija bo jutri. 

Provizijo le določili, plača jo dobavitelj

Koliko dobaviteljev bo na njej sodelovalo, še ni jasno, saj je bila sporna višina provizije, ki so jo zdaj le določili. Za vsako sklenjeno pogodbo bo moral dobavitelj plačati 16 evrov za elektriko in 18 evrov za plin. Prvotno je partner ZPS zahteval 30 evrov. Ali so s to ceno dobavitelji zadovoljni in bodo sodelovali na licitaciji, še ni jasno. Da bosta sodelovala, sta v petek potrdila le dva dobavitelja (Elektro Gorenjska prodaja in Energija plus), Elektro Celje energija in Energetika Ljubljana sta povedala, da ne bosta sodelovala, vsi drugi pa so se še odločali. 

 "Pri ZPS smo se posebej potrudili glede višine provizije, ki dobaviteljem na licitaciji omogoča oblikovanje ugodne ponudbe. Prepričani smo, da je provizija veliko nižja od stroškov, ki jih imajo dobavitelji sicer s pridobivanjem novih strank," pravijo. Del provizije bo dobil nizozemski partner, ki bo izvedel licitacijo, del pa bo dobila ZPS "za pokrivanje svojih stroškov kampanje in za svojo osnovno dejavnost na področju varstva potrošnikov".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.