Avto
40 ogledov

Akrapovič opremil M6 gran coupe in harley-davidsona

BMW 6 gran coupe Akrapovič
1/7
Akrapović
BMW M6 gran coupé (F06) in harley-davidson sportster sta po novem "uglašena" z izpušnim sistemom Akrapovič.

Najnovejši izpušni sistem linije evolution je bil zasnovan za model BMW M6 gran coupé (F06). Izpušni sistem je v celoti izdelan iz titana in izboljša zmogljivost motorja ter poveča užitek v vožnji.

Nameščen je za tovarniškimi katalizatorji ter ima homologacijo ES. Akrapovičevi inženirji so oblikovali visokopretočne povezovalne cevi in lahka dušilca ter posledično izboljšali odzivnost motorja. Dodatni prednosti sta še boljša zmogljivost pri visokih vrtljajih in manjša teža v primerjavi s standardnim izpuhom.

Višji standardi pri dušilcih

Harley-Davidson sportster Akrapovič | Avtor: Akrapović Akrapović
Akrapovič z novimi izpušnimi sistemi iz linije Slip-On za modele Harley-Davidson Sportster postavlja višje standarde kakovosti in zmogljivosti nadomestnih dušilcev. Novi dušilci se ponašajo z novim klasičnim videzom in so alternativa obstoječemu Akrapovičevemu Slip-On sistemu za sportster. Sistem bo na voljo v klasični kromirani in obstojni črni izvedbi.

Izdelki v črni izvedbi so prevlečeni s posebno črno maso, ki je bila prvič predstavljena leta 2012. Njena osnova je silikon s primesmi epoksi, akrilnih in poliestrskih stabilizatorjev, vsebuje pa tudi utrjevalce, s katerimi dosežemo želeno stabilnost. Nanos se suši pri 200–230 °C ter je odporen proti bledenju barve in izgubo sijaja, kar je potrdil 500-urni preizkus pri temperaturi do 350°C, stabilnost pa ohrani celo do temperature 550 °C.

Glavne značilnosti novega modela:

- nerjavno jeklo, odporno proti koroziji in rjavenju;
- nova oblika dušilca za drugačen in edinstven videz;
- ščitniki cevi;
- na voljo v obstojni kromirani izvedbi ali z Akrapovičevim črnim premazom;
- možnost krmiljenja ventilov za nastavljanje zvoka;
- homologacija ES, če se uporablja s katalizatorjem;
- povečana odzivnost;
- maksimalni prirastek moči/navora;
- manjša teža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.