Avto
72 ogledov

Akrapovič izboljšal porschejevi ikoni

Akrapovič
1/8
Akrapović
Slovenski specialist za predelavo vozil in izpušne sisteme Akrapovič je izdelalo izpušni sistem za porschejevi ikoni, 911 turbo in turbo S (991) in izboljšal zmogljivost obeh športnih avtomobilov.

Pri Porscheju velja najnovejša generacija avtomobilov 911 turbo za največ, kar je mogoče doseči, podjetje Akrapovič pa je z izdelavo lažjega in močnejšega izpušnega sistema, s katerim postanejo ti že tako osupljivi avtomobili še privlačnejši, ta prag premaknilo še višje.

Akrapovičev izpušni sistem iz linije slip-on za porsche 911 turbo in turbo S je prvi korak v procesu predelave izpušnega sistema. Izdelan je iz visoko odporne titanove zlitine, njegovo podobo pa zaokrožujejo ročno izdelani izhodi iz ogljikovih vlaken in titana. Zaradi tega je lažji in poskrbi za boljšo vodljivost avtomobila. Poleg tega poveča moč in navor motorja ter izboljša pretok izpušnih plinov, zaradi česar poveča zmogljivost avtomobila. Obenem ima tudi homologacijo ES.

 

Rohnenje ne povzroča hrupa v vozilu

Posebnost izpušnega sistema je globok in edinstven zvok, zaradi česar vozili izstopata še bolj. Značilno rohnenje, ki prihaja iz prisilno polnjenega bokserskega motorja, postane še glasnejše in se pri višjih vrtljajih spremeni v zvok, ki ne povzroča neprijetnega hrupa v vozilu.

Na voljo je tudi opcijski komplet povezovalnih cevi iz titana brez katalizatorjev, ki omogoča čim boljši pretok izpušnih plinov in velik prihranek na teži v primerjavi s serijskim izpušnim sistemom. Povezovalni cevi brez katalizatorjev povečata moč motorja in poskrbita za športni dirkaški zvok.

Povezovalni cevi sta nadgradnja izpušnega sistema iz linije Slip-On; izboljšata zmogljivost motorja in sta preprosti za namestitev. Pri Akrapoviču so razvili tudi enoto Delete-R, ki preprečuje možnost javljanja napak motorja zaradi izboljšanega pretoka izpušnih plinov ob namestitvi izpušnega sistema. Uporablja se skupaj s standardnimi nastavitvami elektronske krmilne enote avtomobila (ECU). Kakovost izpušnega sistema in obeh različic povezovalnih cevi dopolnjuje posebni premaz, ki zagotavlja večjo trpežnost in ohranja videz proizvodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.