Šport
24 ogledov

Odpadel tudi Svindal

aksel lund svindal EPA
Manj kot teden dni pred začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju kaže, da premiera na ledeniku Sölden ne bo popolna, saj bodo manjkali nekateri najboljši.

Potem ko sta v ženskem delu karavane nastop na veleslalomu že odpovedali Lindsey Vonn in Anna Veith, se je za podobno potezo odločil še Norvežan Aksel Lund Svindal.

Norvežan, ki se bo v prihajajoči sezoni vrnil po daljšem premoru zaradi poškodbe kolena na januarskem smuku v Kiztbühlu, je danes prek družbenega omrežja Instagram sporočil, da ga na prvi tekmi še ne bo.

"V nedeljo prihaja čas za dirko. A mene ne bo zraven, potrebujem še več časa za rehabilitacijo," je zapisal 33-letni smučar. Bržčas se bo tako vrnil na severnoameriški turneji, ki se bo začela v Lake Louisu konec novembra.

Kariera, polna poškodb

Svindalovo kariero, v kateri ima tudi eno zmago na veleslalomih v Söldnu (leta 2007), že dolgo spremljajo tudi poškodbe. Letošnja je bila zadnja hujša, poškodbe meniskusa in sprednjih vezi desnega kolena so že januarja končale njegovo sezono 2015/16.

Novembra 2007 je grdo padel na treningu v Beaver Creeku in bil zaradi globokih ureznin in poškodb obraza tudi več dni na intenzivni negi, oktobra 2014 pa si je strgal Ahilovo tetivo med igranjem nogometa, zaradi česar je moral izpustiti celotno sezono 2014/15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.