Šport
62 ogledov

Aktivnejša borba ga je drago stala

Mihael Žgank Facebook
Slovenski judoist Mihael Žgank je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v kategoriji do 90 kg izgubil svojo prvo borbo in ostal brez uvrstitve.

Žgank v svojem premiernem nastopu na igrah ni pokazal podobno bleščeče predstave kot njegov klubski kolega Adrian Gomboc, ki se je prav tako v svojem debiju na olimpijskih igrah prebil vse do borbe za kolajne.

Dvaindvajsetletni Žgank sicer že nekaj let opozarja nase, a povsem na vrh na največjih tekmovanjih še ni zmogel. Inženir živilstva in prehrane, letos je diplomiral in pridobil uradni naziv, se je danes sicer dobro lotil svojega dve leti starejšega nasprotnika, ki je imel boljši izkupiček v dosedanjih obračunih. A prekaljeni Srb je znal uporabiti izkušnje, letos v Kazanu je bil na evropskem prvenstvu peti.

Kukolj je danes v dvorani Carioca Arena 2, kjer je Tina Trstenjak v torek poskrbela za prvo slovensko odličje na teh igrah, potem ko je v kategoriji do 63 kg postala olimpijska prvakinja, po minuti prišel do pomembne prednosti, saj je sodnica Žganku prisodila rumeni karton za neaktivnost. Zaostanek je celjski judoist skušal nadoknaditi z bolj aktivno borbo, a ga je Srb ob tem presenetil in ga na polovici borbe na tla spravil z metom za ipon in predčasno zmago.

Beograjčan Kukolj, ki je edini srbski judoist na igrah, se je v nadaljevanju pomeril s prvim nosilcem te kategorije Japoncem Mashujem Bakerjem. Ta je upravičil vlogo favorita in Srba ugnal predčasno z iponom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.