Šport > Košarka
31 ogledov

Aktualni prvak prvič v sezoni izgubili

dwight howard Profimedias
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Atlanta Hawks je v noči na sredo s 110:106 v gosteh premagalo branilce naslova Cleveland Cavaliers, ki so tako zabeležili sploh prvi poraz v novi sezoni.

Moštvo Clevelanda je v preteklih letih redno premagovalo Atlanto, največkrat v odločilnih tekmah v končnici. A tokrat so bile karte na strani Atlante. Njihov center Dwight Howard je kljub dejstvu, da je zaradi presekane ustnice med tekmo moral poiskati zdravniško pomoč, dvoboj končal s kar 17 ujetimi odbitimi žogami in sedmimi točkami.

"Dovolj nam je bilo, da Cleveland z nami pometa. Resnično smo si jih želeli premagati in predvsem nam ni bilo všeč, kaj ljudje o nas govorijo. Zdaj smo boljša ekipa in v prihodnje bomo še napredovali," je po zmagi dejal Howard.

"Tako dolgo so dominirali vzhodno konferenco in dejansko so ekipa, po kateri se vsi zgledujemo. Za nas je to ena največjih zmag, odkar sem v ekipi. So res nekaj posebnega in zadnji dve leti so nam zmeraj dali vetra. Do danes," pa je po tekmi povedal igralec Atlante Kent Bazemore.

Pred 20.500 gledalci v Quicken Loans Areni v Clevelandu je Dennis Schroder dosegel rekord kariere z 28 točkami, Bazemore jih je dodal 25, Paul Millsap pa 21 za Hawks. Za Cleveland, ki je na tekmi zgrešil kar 31 poskusov za tri točke, je Kyrie Irving dosegel 29 točk, LeBron James jih je dodal 23, ob tem pa vknjižil še devet skokov in pet podaj, Kevin Love pa je prispeval 24 točk in 12 ujetih žog.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 106:110
Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 119:110
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 108:107
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 124:121
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 97:109
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 102:94

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.