Slovenija > Črna kronika
250 ogledov

Akumulator je v nesreči vrglo iz vozila

Prometna nesreča Sandi Zajc/PGD Mengeš
Gasilci so morali poškodovano osebo iz vozila rešiti s tehničnim posegom.

Iz Prometno-informacijskega centra sporočajo, da je zaradi prometne nesreče na glavni cesti Celje - Laško pri Polulah polovična zapora.

V Ljutomeru pa se je nekaj čez sedmo zjutraj na streho v jarku prevrnil osebni avtomobil.

Pomurski policisti so že zjutraj najavili, da bodo čez dan opravljali pogostejše meritve hitrosti z radarjem.

Gasilci rešili poškodovanca

Iz Uprave RS za zaščito za reševanje sicer poročajo o treh nesrečah v večernem in nočnem času, kjer so se osebe tudi poškodovale. V Mengešu je v soboto okoli osmih zvečer voznik izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal s ceste in obstal prevrnjen na boku vozila.

Gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik so zavarovali in razsvetljevali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in jo predali v oskrbo reševalcem NMP Domažale. Gasilci so poiskali, zavarovali in ustrezno shranili tudi akumulator, ki ga je v nesreči vrglo iz vozila, poškodovano osebo so reševalci peljali v UKC Ljubljana

Nekaj čez polnoč je prišlo do prometne nesreče v Širju v občini Laško. Osebno vozilo je zdrsnilo po pobočju, po nesreči pa so posredovali gasilci PGE Celje in PGD Laško, ki so zavarovali, razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP Laško pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Ob treh zjutraj pa je v Zgornji Ščavnici v občini Sveta Ana voznik z osebnim vozilom zapeljal iz ceste in se poškodoval. V ZD Lenart so ga prepeljali kar občani sami. 

Komentarjev 1