Slovenija
77 ogledov

Akvarij-terarij Maribor praznuje

Izvedba otroških delavnic trenutno ni mogoča, je pa v idejnem osnutku nove zgrad Žurnal24 main
Novega še ne bo tako hitro.

Akvarij-terarij Maribor praznuje 60. letnico obstoja. V okviru jubileja so v sodelovanju z javnim komunalnim podjetjem Nigrad izdali monografijo »Akvarij-terarij Maribor: 60 let«.

 

»Smo komunalno podjetje, ki se običajno s takšnimi zadevami ne ukvarja, pa vendar smo se tokrat znašli v vlogi založnika monografije,« razlaga direktor Nigrada, Srečko Hvauc. Pravi, da si je akvarij po vseh teh letih zaslužil monografijo. Sicer so natisnili 500 izvodov, za katere so odšteli okrog 12 tisoč evrov.

 

»V akvariju-terariju vidim veliko priložnost za mesto, čeprav se akvarij ponavadi vidi kot strošek, pa temu ni tako,« dodaja župan MOM Andrej Fištravec.

 

 

Objekt akvarija propada

 

»S skromnimi sredstvi, veliko entuziazma in dobre volje peljemo akvarij naprej. Skozi leta smo se tudi z minimalnimi finančnimi sredstvi naučili shajati. Kljub temu, da ljudje ob obisku akvarija ne opazijo, da objekt propada, pa je v zakulisju, tam kjer je vzdrževanje, stanje grozno,« pojasnjuje vodja akvarija-terarija Maribor, Branko Kolar. Pravi, da je zanimanje obiskovalcev še vedno enako, da obisk ne upada zaradi tega, pa vendar bo potrebno kmalu nekaj narediti, saj da objekt prvotno ni bil namenjen tej dejavnosti.

 

 

»Zavedamo se prostorskih težav akvarija-terarija. V načrtu občine je premestitev, vendar pa občina trenutno nima sredstev, da bi takšen projekt podprla,« pa je pojasnil župan MOM Andrej Fištravec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.