Šport > Nogomet
53 ogledov

Preživeli brazilski branilec spet lahko hodi

Alan Ruschel Chapecoense Youtube
Branilec Chapecoenseja Alan Ruschel dobro okreva po letalski nesreči, v kateri je življenje izgubilo veliko njegovih soigralcev. Prvič po tragediji se je na družbenih omrežjih oglasil tudi klub.

Eden redkih preživelih v tragični letalski nesreči brazilskega kluba Chapecoense je bil branilec Alan Ruschel. Slednji okreva v kolumbijski kliniki Somer v Rionegri, kjer zdravi številne zlome. 

27-letniku napovedujejo popolno okrevanje, svoje prve korake po nesreči pa je delil z navijači nesrečnega kluba in jim ob tem namenil nekaj besed. 

"Hvala vsem, ki so se trudili za moje okrevanje. Vse teče dobro. Hvala za podporo, za sporočila, ki sem jih dobil. Hvala vsem," je dejal Ruschel in prinesel vsaj eno dobro novico v užaloščeno mesto Chapecó.

Njegov branilski kolega Helio Neto je še vedno v kritičnem stanju in se bori za življenje, vratar Jackson Follman je ostal brez amputirane noge. V nesreči je življenje izgubilo 71 ljudi.

Oglasili so se na Instagramu

Prvič po tragičnem dogodku v Kolumbiji so se oglasili tudi v Chapecoenseju. Na družbenem omrežju so se zahvalili navijačem in tekmecem za podporo in prijateljske geste.

"Pričakovali smo dih jemajoč finale. Trpljenje. Pot. Evforija. Kot je vedno s Chapejem. Toda usoda je hotela drugače. Sedaj nimamo veliko razlogov za slavje. Utrpeli smo nenadomestljive izgube. A kljub temu se moramo zahvaliti za veliko stvari. Po plemeniti prošnji ekipe, ki bi morala biti naš naprotnik v finalu in sprejetju prošnje s strani Conmebola, smo bili razglašeni za prvake pokala Sudamericana za leto 2016. Tako bomo lahko v naslednjem letu igrali v pokalu Libertadores. Hvala, Atlético Nacional. To je prava počastitev naših bojevnikov," je na Instagramu zapisal Chapecoense.

Bliskovit vzpon

Nogometaši brazilskega kluba so bili v času nesreče na poti na prvo tekmo finala pokala Sudamericana proti kolumbijskemu klubu Atlético Nacional.

Chapecoense je sicer v finale drugega najmočnejšega južnoameriškega tekmovanja prišel precej presenetljivo, potem ko se je v le šestih letih na vrh prebil iz brazilske četrte lige. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.