Šport > Nogomet
19 ogledov

Ferguson: "Real-United bolje kot United-Barça"

Ronaldo Real Madrid Manchester United Liga prvakov osmina finala trening Valdebe
1/11
Reuters
Z nocojšnjimi tekmami v Glasgowu in Valencii se na spored vrača elitna nogometna Liga prvakov. Obračuna med Celticom in Juventusom ter Valencio in Paris Saint-Germainom pa bosta kljub vsemu povsem v senci sredinega spektakla na Santiagu Bernabéu, kamor prihaja Manchester United.

Glavna novica iz Madrida je dan pred tekmo med Real Madridom in Manchester Unitedom ta, da bo Xabi Alonso, nekdanji vezist največjih Unitedovih rivalov Liverpoola, sredino tekmo na Bernabéu odigral poškodovan.

Alonso je predčasno zapustil ponedeljkov trening v klubski bazi Valdebebs, saj je spet začutil bolečine v predelu medenice, zaradi katerih je izpustil reprezentančno tekmo proti Urugvaju in zadnjo klubsko proti Sevilli.

"Obstaja skrb glede njegovega stanja, ampak tako nogometaš kot strokovno vodstvo vedo, da se o njegovi prisotnosti ne da pogajati," pišejo naspletni strani dnevnika MARCA (www.marca.com).

Ferguson = Manchester United

"Mourinho točno ve, da brez Alonsa ekipa izgubi veliko več kot le igralca. Bivši igralec Liverpoola perfektno pozna United, proti ekipi Fergusona se je pomeril na sedmih tekmah," dodajajo. O prisotnosti vezista iz Tolose bo odločal torkov trening pred tekmo. Za nameček ga skupaj s Sergiem Ramosom le še en rumeni karton loči od suspenza.

"Tekmovalno je proti vsem ekipam. Ferguson je tak, kot je United. Tekmovalen. To zna prenesti na svoje igralce. Igralci so Ferguson in Ferguson so igralci. To sem lahko videl v svojem času pri Liverpoolu," je pred tekmo sicer povedal Alonso.

Vodstvo Mourinha

Tekma bo poleg obračuna Cristiana Ronalda z nekdanjo ekipo seveda zanimiva tudi s trenerskega vidika, saj se bosta po štirih letih znova pomerila José Mourinho in Sir Alex Ferguson. Škotski lisjak je portugalskega mačka na zadnji tekmi premagal (United-Inter 2:0), sicer pa v skupnem seštevku na 14 medsebojnih obračunih v zmagah vodi Mourinho (6:3).

Pred tekmo med obema gigantoma je zelo dejaven tudi Gary Neville, nekdanji soigralec Ronalda pri Unitedu, zdaj pa eden najboljših strokovnih komentatorjev na angleški televiziji. Po tem, ko je Portugalca označil za "nasilneža", je za Daily Telegraph spregovoril o morebitnih težavah z emocijami, s katerimi se bo Ronaldo soočil na prvem srečanju z nekdanjo ekipo.

Neville opozarja na emocije

"Vedno mislim, da je v vsakemu neka šibkost. Sprašujem se, če bo ta tekma morda težka zanj s čustvenega vidika, po tem ko bo videl vse tiste fante, s katerimi je preživel tako dobra leta - Ria (Ferdinanda), (Patrica) Evraja, (Wayna) Rooneyja in Ryana (Giggsa)," je dejal Neville, ki je poleg televizije Sky Sports zaposlen tudi kot eden pomočnikov angleškega selektorja Roya Hodgsona.

"V nogometu si vedno pred izzivom in to bo zanj nova izkušnja. Mogoče pri vseh emocijah ob tem, ko bo spet videl Sira Alexa Fergusona, rdeči dres, tisti stadion, ne bo vedel, kako bi se s tem spopadel. To bo zanj nekaj novega."

Beckham spet na Mestalli, toda le kot gledalec

Še en "Fergusonov sin", angleški superzvezdnik David Beckham, še vedno ni pripravljen za svoj debi pri novem klubu, zato bo Paris Saint-Germain na torkovi tekmi v Valencii spremljal s tribun. Zanimivo - Beckham je po prihodu v Real Madrid leta 2003 debitiral ravno na Mestalli, ko je beli balet tam pred začetkom sezone igral tekmo za pokal Naranja.

"David Beckham je ob enajsti uri dopoldne pristal na letališču v Valencii," je prek svoje spletne strani (www.psg.fr) sporočil klub. "Med kosilom bo spoznal svoje nove soigralce in si nocoj s tribune ogledal tekmo na Mestalli."

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Ob 20.45:
Celtic - Juventus

Verjetna postava

Celtic: Forster; Lustig, Wilson, Wanyama, Izaguirre; Brown, Commons, Kayal, Mulgrew; Samaras, Hooper.

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Cáceres; Lichtsteiner, Pogba, Vidal, Pirlo, Asamoah; Giovinco, Vučinić.

Sodnik: Undiano Mallenco (Španija).

Ob 20.45:
Valencia - Paris Saint-Germain

Verjetna postava

Valencia: Alves; Pereira, R. Costa, Rami, Guardado; T. Costa, Parejo; Feghouli, Jonas, Banega; Roberto Soldado.

PSG: Sirigu; Jallet, Alex, Sakho, Maxwell; Ménez, Verratti, Matuidi, Pastore; Lavezzi, Ibrahimović.

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija).

Komentarjev 1
  • Simon Širko 15:24 12.februar 2013.

    Itak, Barca bi vas pojedla že v prvi tekmi :)