Šport > Nogomet
27 ogledov

Albanci načrtovali atentat na premiera?

albanija srbija euro 2016 kvalifikacije tirana EPA
Albanec, ki je na lanskoletno tekmo v Beogradu prinesel zastavo 'velike Albanije', naj bi pripravljal atentat na srbskega premiera Aleksandra Vučića, v današnji izdaji piše Kurir.

Srbski mediji prilivajo olje na ogenj pred zloglasno kvalifikacijsko tekmo med Albanijo in Srbijo v Elbasanu.

V središču pozornosti je albanski ekstremist Ismail Morina, osrednji lik kaosa na beograjski zelenici oktobra lani, ki naj bi po navedbah Kurirja pripravljal atentant na srbskega premiera.

kurir naslovnica | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Morino so, piše Kurir, skupaj s tremi Albanci aretirali v Tirani. Pri sebi naj bi imel dve pištoli in približno 30 nabojev.

''Neuradni podatki kažejo na to, da je nameraval ustreliti predsednika vlade Aleksandra Vučića. Poleg pištole so našli še 30 vstopnic za večerno tekmo, čeprav so albanske oblasti zatrdile, da mu bodo prepovedale vstop na stadion,'' piše srbski tabloid.

Morino in njegove pomagače naj bi policija ustavila v terenskem vozilu znamke Land Rover. ''Pištolo sem kupil zaradi prekinjene tekme v Beogradu, za samoobrambo. Bal sem se za življenje, želel sem se zaščititi in to je edini razlog, da sem imel pištolo,'' je zatrdil nogometni ekstremist.

Albanske oblasti so obljubile, da bo Morina ostal za rešetkami naslednjih 72 ur, tako da se tekme v nobenem primeru ne bo mogel udeležiti. Albanski terorist, kot ga poimenuje srbski medij, je sicer nedavno izjavil, da ima za predsednika Vučića prav posebno presenečenje.

Albanski huligani so že zagrozili, da bodo napadli nogometaše Srbije, če se Morina tekme ne bo mogel udeležiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.