Šport > Nogomet
63 ogledov

Albanci prvič na EP, Nemci na prvo mesto skupine

Albanci proslavljajo uvrstitev na EP 2016
1/5
EPA
Med potniki na EP 2016 v Franciji še Albanija, Nemčija, Poljska in Romunija

Po današnjih večernih tekmah skupine D sta znana še dva potnika na nogometno evropsko prvenstvo EP 2016 v Franciji. V zadnjem krogu kvalifikacij je prvo mesto potrdila Nemčija z zmago proti Gruziji z 2:1 (0:0), Poljska pa je končala na drugem mestu, potem ko je premagala Irsko prav tako z 2:1 (2:1)

Svetovni prvaki Nemci so se sicer dolgo mučili z Gruzijci, nazadnje pa, potem ko so njihovi tekmeci v Leipzigu izničili začetno vodstvo, le dosegli pričakovano zmago, mož odločitve je bil Max Kruse v 79. minuti.

V neposrednem obračunu za uvrstitev na EP pa so se v Varšavi veselili Poljaki. Irce so premagali z 2:1, vsi goli so padli v prvem delu. Za veselje domačih je najprej poskrbel Grzegorz Krychowiak, z bele točke je takoj izenačil Jon Walters, zmago pa je Poljski priigral prvi zvezdnik Robert Lewandowski. Poljaki so tako drugi v skupini, Irci gredo v dodatne kvalifikacije.

V zadnji tekmi te skupine, ki ni odločala o ničemer, je Škotska premagala Gibraltar s 6:0.

Albanci prvič na EP (Skupina I)

V popoldanskih tekmah so si doslej največji uspeh v evropskih kvalifikacijah priigrali Albanci, ki so se po zmagi v Erevanu nad Armenijo s 3:0 prvič v zgodovini uvrstili na zaključni turnir evropskega prvenstva. Albanija je v svoji skupini I s 14 točkami osvojila drugo mesto, tretjeuvrščena Danska pa dve manj in bo nastopila v dodatnih kvalifikacijskih tekmah. V skupini I si je je poleg Albanija vozovnico za Francijo že pred časom izborila prvouvrščena Portugalska, ki je osvojila 21 točk. Portugalci so danes premagali Srbijo z 2:1.

V skupini E pa si je nastop na EP poleg Severne Irske danes izborila še Romunija, medtem ko bo tretjeuvrščena Madžarska nastopila v dodatnih kvalifikacijskih tekmah.

Poleg Nemčije, Poljske, Albanije in Romunije so si nastop na EP - ob gostiteljici sklepnega turnirja - že prej izborile Italija, Wales, Belgija, Anglija, Islandija, Severna Irska, Avstrija, Portugalska, Švica, Španija in Češka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.