Vizita za živali > Novice
348 ogledov

Albino želvica presenetila znanstvenike

Albino želvica
1/4
Profimedias
Znanstveniki so na otoku Vamizi na mozambiški obali našli redek primerek albino želvice.

Znanstveniki, ki pomagajo redki vrsti zelenih želvic na otoku Vamizi na mozambiški obali, so bili presenečeni, ko so se iz jajčec zvalile male albino želvice. Na svet jim je pomagala biologinja Joana Trindade, ki zadnjih deset let s svojo ekipo išče redke vrste zelenih želv na jugozahodu Afrike. 

Trindadejeva je za medije povedala: "Brala sem že o albinizmu pri zelenih želvicah, a nisem videla slikovnih dokazov. Pogosto se termin albinizem napačno uporablja. Če v google vtipkate 'albino sea turtle', boste našli ogromno želvic z belo pigmentacijo na koži, a normalno v očeh, kar je znak, da ne gre za albinizem."

Pomembna gnezdišča

Otok na obali Mozambika velja za največje gnezdišče zelenih želv, ki so sicer uvrščene na listo ogroženih živali. Okoli 200 gnezdišč, za katere skrbi Trindadeina ekipa, so ključnega pomena za preživetje te vrste. Zaradi visoke umrljivosti majhnih živali vsak dan skrbno opazujejo vsako novo jajčece.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.