Šport
75 ogledov

Album s sličicami za razvoj mladih

svetovni pokal Kranjska Gora Podkoren Vitranc slalom alpsko smučanje Saša Despot
Smučarska zveza Slovenije (SZS) bo z albumom Junaki zime zbirala sredstva za razvoj mladih slovenskih smučarjev.

Smučarska zveza Slovenije je natisnila album Junaki zime za zbiranje sličic, ki na 80 straneh ob glavnih zvezdnikih slovenskega smučanja ponuja tudi vpogled v smučarsko zgodovino in podrobnejše razlaga posamezne podrobnosti smučarskih športov. Izkupiček iz prodaje je v celotni namenjen razvoju mladih slovenskih smučarjev.

Med drugimi so v albumu predstavljeni vsi A-reprezentanc in njihovi trenerji ter perspektivni športniki in športnice. Zbiratelji bodo morali v album do konca sezone oziroma do konca marca nalepiti kar 200 različnih sličic, glavna nagrada pa je enoletna uporaba avtomobila ford C-Max.

Da bo spremljanje zimskega dogajanja še zanimivejše in razumljivejše, album vključuje tudi osnovne informacije o posameznih smučarskih panogah, vključno s predstavitvijo mednarodnih FIS pravil za pravilno vedenje in varnost na smučiščih. Osnove o opremi in druge pomembne podrobnosti.

Predstavljene so tudi številne zanimivosti. Album razlaga denimo, da biatlonci na leto na tekmah in treningih postrelijo med 12.000 in 16.000 nabojev, pa koliko metrov v enem letu denimo preleti Peter Prevc, koliko količkov prevozi slalomist in podobno.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.