Šport
957 ogledov

Zato Srbom ni uspelo ukrasti Dončića

 Aleksandar Đorđević EPA
Selektor srbske košarkarske reprezentance Aleksandar Đorđević je spregovoril o tem, kako je slovenskega košarkarja Luko Dončića neuspešno poskušal zvabiti v srbsko izbrano vrsto.

Luka Dončić je košarkarski fenomen. Sedemnajstletnik se s svetlobno hitrostjo razvija v superzvezdnika evropske košarke, za katerega se bo kmalu zanimala marsikatera ekipa iz severnoameriške lige NBA.

Lov na Dončića pa ne poteka le na klubskem prizorišču, temveč tudi na reprezentančnem.

Slovenskemu košarkarju so se nedavno na široko odprla vrata v špansko izbrano vrsto. "Če se bo odločil za igranje za Španijo, mu bomo odprli vrata. Veseli bi bili, če bi se odločil tako, saj gre za igralca, ki ima velik potencial,'' je nedavno povedal predsednik španske košarkarske zveze Jorge Garbajosa.

Dončić se je zahvalil za zaupanje, a istočasno poslal jasno sporočilo: ''Zelo sem hvaležen Real Madridu, mestu Madrid in Španiji, a moja izbira je vedno bila, da bom zaigral za Slovenijo.''

Luka Dončić | Avtor: Profimedias Profimedias
Nad Dončićem se navdušujejo tudi v srbski reprezentanci, kjer je selektor Aleksandar Đorđević upal, da se bo košarkar zavoljo očetovega porekla odločil za Srbijo, a je šlo za račun brez krčmarja.

''Poskušal sem, a na žalost je prevladala ženska stran,'' je povedal Đorđević in dodal, da je ključno vlogo odigrala Dončićeva mama.

''Njegova mama Mirjam Poterbin je Slovenka, oče pa Srb. Fant je odrasel v Sloveniji in nič nismo mogli narediti. Poseduje izjemno resnost in zrelost, tudi njegov stil igre je zelo resen. Ni pomembno, ali je star 17 ali 27 let, kvaliteta je očitna,'' je dodal srbski selektor. Dončić je nazadnje opozoril nase z izjemno predstavo v zaključku srečanja z Žaligirisom, ko je v odločilnem trenutku prevzel odgovornost in z dvema zaporednima trojkama odločil v korist Real Madrida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.