Šport > Nogomet
50 ogledov

Še ena velesila podprla Čeferina

Slovenija Islandija Stožice kvalifikacije za SP 2014 Čeferin Saša Despot
Prvi mož Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin ima v boju za predsedniško mesto krovne evropske zveze Uefe vse več glasov podpore. Med njimi tudi tiste najvplivnejših članic.

Dan po francoski in turški zvezi je Aleksandru Čeferinu danes podporo izrekla še Nemška nogometna zveza (DFB). Kot je v sporočilu na spletni strani zapisala DFB, bo na kongresu Uefe 14. septembra v Atenah glasovala za Slovenca. Odločitev o podpori je danes na zasedanju v Frankfurtu soglasno sprejel nadzorni odbor nemške zveze.

Kot so sporočili Nemci, so se za podporo Čeferinu odločili po preučitvi programov in po osebnih pogovorih z vsemi tremi kandidati, Čeferinom, Nizozemcem Michaelom van Praagom in Špancem Angelom Mario Villarjem Llono. Največji vtis je nanje naredil Čeferin.

Obvestili vse kandidate

DFB je zapisala, da s podporo Čeferinu upa na nadaljevanje dela in stabilnosti v vodstvu Uefe. Tudi zato so se odločili za podporo Slovencu, ki zagovarja tesnejše stike med nacionalnimi zvezami in klubi ter gradnjo dialoga. Kot pomembno prednost Čeferinovega programa so izpostavili še njegovo odločenost v boju proti manipulacijam v športu in kakršnikoli korupciji. 

Nemci pa prav tako pričakujejo, da bo Čeferin na čelu Uefe prinesel stabilnost, ki bo potrebna za izzive na področju mednarodnega nogometa. DFB je o svoji odločitvi, koga bo podprla, obvestila vse tri kandidate, je še sporočila nemška zveza.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.