Šport > Nogomet
21 ogledov

Čeferinu manjka le še en glas

Aleksander Čeferin EPA
V boju za stolček na vrhu Evropske nogometne zveze (Uefa) je že 27 od 55-ih članic Uefe obljubilo podporo predsedniku NZS.

Predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksandra Čeferina pri kandidaturi za predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) podpira vse več članic. Po včerajšnji podpori slovaške in poljske nogometne zveze sta danes Čeferinu izkazali zaupanje tudi nogometni zvezi Izraela in Gruzije, so sporočili iz NZS.

Gruzija je podprla Čeferina v posebni izjavi za javnost: "Predsednik Gruzijske nogometne zveze Levan Kobiašvili in generalni sekretar David Mujiri sta se seznanila s kandidati za predsednika Uefe. Gruzijska nogometna zveza je sprejela odločitev, da bo na prihajajočih volitvah za predsednika Uefe podprla Aleksandra Čeferina, saj soglaša z njegovo vizijo razvoja nogometne igre. Prepričani smo, da bo Čeferin vse svoje aktivnosti podredil interesom nogometa."

V predsedniku NZS vidi primerno osebo za vodenje Uefe tudi Ofer Eini, predsednik izraelske nogometne zveze, ki verjame v dolgoročno in plodno sodelovanje.

Volitve za predsednika Uefe bodo 14. septembra v Atenah. Čeferinov protikandidat je Nizozemec Michael van Praag, medtem ko je Španec Angel Maria Villar že odstopil od kandidature.

 
Komentarjev 1
  • ac-dc 21:43 08.september 2016.

    En glas? Ma jaz mu ga dam, evo.