Magazin > VIP
314 ogledov

Zmagovalec Survivorja razmišljal, kako bi se izognil plačilu davka

survivor Anže Petkovšek
Po finalni oddaji Survivor smo se pogovarjali z zmagovalcem Alenom Perkličem.

Si pričakoval, da boš prišel tako daleč?

V to igro sem šel s trezno glavo. Verjeti moraš vase, druga stvar pa je, da nisem hotel imeti prevelikih pričakovanj, da ne bi bil potem preveč razočaran. Iskreno, na začetku res nisem mislil, da bom lahko prišel tako daleč.

Kako si se pripravljal na Survivor?

Malo več sem delal na fizični moči, zdaj vidim, da bi se moral bolj pripravljati psihično.

Kaj pa prehranjevanje? Sprememba jedilnika ali kaj podobnega?

Joj, ne. Pred odhodom na Filipine sem se še zredil šest kilogramov, saj sem se hotel dobro najesti.

Zakaj meniš, da si bil med poroto tako priljubljen?

Mislim, da so gledali celotno sliko. Survivor mora imeti tri lastnosti. Prva je igra, da si pokazal, da daješ vse od sebe. Druga lastnost je taktičnost, kjer sem malce šepal, ker konec koncev nisem delal nekih taktik in iskal zamer. Tretja lastnost pa je socialni vidik do sočloveka, vsi so videli, da sem lahko tudi v ekstremnih okoliščinah dober prijatelj.

Kdo te je ob ogledu oddaj najbolj presenetil, mogoče razočaral?

Vedel sem recimo, da Sandi igra umazano igro, saj sem bil z njim do konca v šovu. Nisem si pa mislil, da je tudi pred kamerami toliko izpostavljal to grdo igro. On bi moral malo več narediti in zmanjšati svojo samohvalo.

Kaj ti je bilo najtežje?

Psihološko je bil ta preizkus zame najtežji, vsekakor. Ko si sam s sabo, ko nimaš kaj početi in razmišljaš, kaj si nekomu rekel pred tremi leti in da zakaj nisi takrat rekel kaj drugega … To je bilo zame najtežje.

Kako pa je bilo pri igri, kjer ste morali jesti gliste in piti drobrovje?

Najedli smo se (smeh). Sicer pa med samo igro ne razmišljaš o tem, kakšen okus je in samo razmišljaš, da moraš čim prej to pojesti, da bi zmagal.

Opazili smo, da sta si z Ines zelo blizu … Kaj se dogaja med vama?

Med nama se plete neverjetno dobro prijateljstvo. Res si nisem predstavljal, da lahko na drugem koncu sveta spoznaš tako dobre prijatelje. Skupaj sva držala od prvega do zadnjega dneva, zaupala sva si čisto vse, vse težke trenutke sva preživela skupaj. Tudi zdaj v Sloveniji se veliko druživa. Najinega odnosa nikakor ne bi spreminjal.

Koliko si med tekmovanjem shujšal?

Shujšal sem nekih 9 kilogramov, ko sem prišel domov pa sem se v dveh tednih zredil 18 kilogramov. Pojedel sem čisto vse, kar sem videl (smeh).

Kaj boš naredil z denarjem?

Najprej bom poskusil poplačati vse dobrote, ki sem jih dobil od staršev. Pomagal bom tudi sebi, saj trenutno delam tečaj za alipinista, tako da mi bo denar pomagal pri nakupu opreme. Rad bi naredil še kakšen podoben tečaj, na primer za gorskega reševalca. Po drugi strani bi pa zelo rad vsaj košček nagrade delil s tistimi, ki so mi v Survivorju pomagali in stali ob strani.

Kdo pa so to?

Dobro, saj to se ve, to so moji dobri prijatelji, moji najožji zavezniki. Nisem se še odločil, če, koliko in komu bi podaril del nagrade.

Sara je rekla, da upa, da boš držal obljubo. Kaj je s tem mislila?

Nič takega. Že na Filipinih mi je povedala, da ima željo odpreti svoj bar. Podpiral sem jo in ji rekel, da mora verjeti v to. Rekel sem ji, da ji bom poskušal pomagati, če ne drugega, ji bom pomagal promovirati njen lokal. No, enkrat pa sem rekel, da če bom zmagal, da hodim samo še k njej na kavo. Očitno se bom moral zdaj za vsako kavo narediti 100 kilometrov (smeh).

Včeraj sem nekaj slišala od drugih sotekmovalcev, da nisi vedel da to ni čistih 50 tisoč, da je zaradi davka malo manj …

Joj, ne. Seveda sem vedel, da je nekih 36 tisoč evrov in pol na koncu. Pogovarjali smo se, če obstaja kak način, da prideš na koncu do celotnega zneska. Nismo pa vedeli, kam gre preostanek, ali to vzame država ali občina, mogoče POP TV … Samo tega nismo vedeli.

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 14:29 03.december 2016.

    še ena natega globalistične golazni, ki preko medijev vzgaja folk kako se le z nategovanjem preživi, ... le kaj vse nam bodo še prodajal