Svet
13 ogledov

Alen Rizvanović, napadalec iz Gradca: Sledili so mi!

Nesreča v Gadcu EPA/Elmar Gubisch
Moški, ki je konec tedna v avstrijskem Gradcu ubil tri, poškodoval pa kar 30 ljudi, ko se je z veliko hitrostjo vozil v coni za pešce, ostaja v priporu.

26-letni Alen Rizvanović, ki se je v soboto z avtom z veliko hitrostjo zapeljal v cono, namenjeno zgolj pešcem, ostaja v priporu; kot pišejo avstrijski mediji, ga za zdaj ne bodo premestili v psihiatrično ustanovo. O tem bo sodišče znova odločalo najpozneje 7. julija.

Preiskovalci so novinarjem na tiskovni konferenci povedali, da je Rizvanović, voznik tovornjaka, avstrijski državljan bosanskih korenin, na zaslišanju povedal, da je imel pri tem, ko se je zaletel v pešce, občutek, “da mu nekdo sledi”.

Njegova soproga je medtem policistom povedala, da ga je zapustila, ker je bil do nje nasilen in ker je zahteval, da si pokriva glavo. 

Ena žrtev je še vedno neznanka

Preiskovalci so povedali še, da ene izmed žrtev še vedno niso identificirali; Rizvanović je z brezglavo vožnjo v cono, namenjeno pešcem, ubil 4-letnega fantka, 28-letnega moškega ter žensko, staro med 25 in 30 let, ki je še vedno niso identificirali.

Preiskava je sicer pokazala, da se je 26-letnik v ljudi zaletel s hitrostjo okrog 100 kilometrov na uro. Vse tri žrtve incidenta so bile na mestu mrtve.

Po podatkih policije je Rizvanović posedoval tudi orožje, ki so mu ga zaplenili že nekaj mesecev pred dogodkom. O motivih za napad avstrijski mediji še vedno zgolj ugibajo; voznik domnevno ni bil močno veren, policijapa je tudi že zavrnila trditve nekaterih prič, češ da naj bi po napadi kričal: “Alah je velik!

Po zadnjih podatkih policije sta med 30-timi poškodovanimi tega nerazumljivega dejanja dva še vedno v kritičnem stanju. 

PREBERITE TUDI: 

Komentarjev 2
  • puksicd 22:13 24.junij 2015.

    "Po podatkih policije je Rizvanović posedoval tudi orožje, ki so mu ga zaplenili že nekaj mesecev pred dogodkom." WTF? A so mu ga vrnili? To nekako ne gre skupaj. :-))))))

  • dragec 21:55 24.junij 2015.

    V zapor , do 30 let,brez ustavne pritožbe,kot v SLO