Slovenija
61 ogledov

Aleš Hauc odhaja s čela NKBM

Aleš Hauc mediaspeed
Aleš Hauc je nadzornemu svetu Nove Kreditne banke Maribor podal predlog za sporazumno razrešitev s položaja predsednika uprave druge največje slovenske banke, ki je v zadnji fazi privatizacije.

Nadzorniki NKBM bodo predlog Aleša Hauca obravnavali na jutrišnji seji. Prvi nadzornik banke Peter Kukovica bo po koncu seje podal tudi izjavo medijem, so še poudarili v banki, kjer zagotavljajo, da NKBM posluje nemoteno.

Nadzorni svet se je sicer že 28. januarja seznanil z Haučevo bolniško odsotnostjo, od takrat pa je uprava po zagotovilih iz banke polno operativna in ima vsa potrebna pooblastila. V medijih so se namreč zaradi Haučeve daljše odsotnosti pojavljale neuradne informacije o zmedi in krizi pri upravljanju z banko, prav tako pa so mediji poročali, da je bil Hauc iz vodenja banke odsoten več mesecev.

V skladu s statutom NKBM je namreč zagotovljena prisotnost dveh članov uprave, Roberta Senice, ki ga je Hauc imenoval za svojega namestnika, in Sabine Župec Kranjc, ki skupaj sprejemata vse poslovodne odločitve. Prav tako je po pojasnilih iz NKBM zagotovljena tudi prerazporeditev Haučevih delovnih področij med člana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.