Slovenija
35 ogledov

Aleš, lemberški junak

Aleš Hren gasilec Žurnal24 main
Heimlichov prijem. Triletnemu dečku je rešil življenje.

"Če bi vse skupaj trajalo še minuto, ne vem, ali bi deček preživel. Ves je pomodrel, oči so mu izstopile, roke ob telesu so bile mlahave. Mama ga je močno udarjala po hrbtu, a ni nič pomagalo, kar dušil se je. Množica ljudi je samo stala in gledala. Ko sem videl, da gre zares, sem stopil do njega in izvedel Heimlichov prijem. Tako sem ga stisnil, da sem slišal, kako mu rebra pokajo," je za Žurnal24 28-letni Aleš Hren pojasnjeval dogodek, na katerega so nas opozorili lemberški gasilci. Treba je bilo tudi dati umetno dihanje, zatem pa je bonbon le padel iz sapnika in otrok je počasi prišel k sebi.

Še ga podoživlja
Dogodek se je odvijal pred množico ljudi, ki so po sobotnem blagoslovu prihajali iz cerkve na Dobrni, kjer so otrokom delili bonbone – in enega je vzel tudi triletni deček, sin Aleševih prijateljev. "Priznam, da je vse skupaj prišlo za menoj in še po dveh dneh imam fantkov obraz nenehno pred očmi," je povedal Aleš, ki je postal gasilec na Dobrni, ko mu je bilo komaj šest let. "S takšnim primerom sem se spopadel prvič, je pa dokaz, kako koristno je znanje prve pomoči in da ga je dobro tudi obnavljati," je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.