Slovenija
79 ogledov

Aleš Primc predstavil Gibanje za otroke in družine

Za otroke in družine
1/10
Anže Petkovšek
Aleš Primc je v spremstvu več podpornikov pred državnim zborom predstavil Gibanje za otrok in družine, s katerim stopa na politični parket.

Prvi čani gibanja za otroke in družine so danes pred državnim zborom razrezali torto in podpisovali programsko deklaracijo gibanja, ki jo je pred tem sestavilo okoli 15 ljudi. Kot predsednika pa so izbrali Aleša Primca, ki je ustanovitev stranke napovedoval že vse od referenduma v decembru, ko je nastopal v okviru gibanja Za otroke gre.

Gibanje je naj bi po besedah Primca delovalo kot gibanje, le če bo to za volitve enostavneje, se bodo preoblikovali v stranko.

Za kaj se bodo zavzemali?

"Gibanje ima namen, da pripravi Slovenijo prijazno otrokom in družini," je navedla članica gibanja Metka Zevnik in dodala, da se mora veselje zgoditi vsaj do konca naslednjega mandata. Primc je navedel, da bodo delali vse, da bo otrokom in staršem lepše kot jim je zdaj, splav je za njih nesprejemljiv. "Postopek splava konča eno življenje in rani mnoge v družini. Mislimo, da je bilo tega dovolj," je še poudaril Primc.

Želijo pa tudi ponovno vzpostavitev obveznega samoobrambnega usposabljanja za fante, saj "varnost ni samoumevna".

Velik poudarek naj bi namenili tudi gospodarstvu, zavzemali se bodo za ukinitev nedeljskega dela in pošteno plačilo. Na vprašanje o višanju minimalne plače, Primc ni jasno odgovoril, pojasnil pa je, da "mora človek narediti vse, da bi lahko živel od svojega lastnega dela, za kar mora biti ustrezno plačan".

Ključna finančna in infrastrukturna podjetja bi po mnenju predsednika novega gibanja morala ostati v državnih rokah. "Če je krava ušiva, je ni potrebno prodati ali ubiti, ampak jo je potrebno otrebiti uši."  Napovedujejo tudi reformo pravosodja, ki jo Primc načrtuje tudi znotraj svojega delovanja v Odboru 2014, kjer naj bi s svojim udejstvovanjem nadaljeval.

 
Komentarjev 33
  • Avatar Maro Slana
    Maro Slana 07:59 29.maj 2016.

    Drzava naj financira osnovno šolo in hrano,ter vec otroškega dodatka,kot ga imajo v Avstriji....Prepovedan splav ni slaba ideja.....z levicarji pa res ni pametno sodelovati...

  • Zmago 13:25 27.maj 2016.

    WTF spet "nov" obraz ??? Prepoved splava ??? Alo Prim(itiv)c, kje ti živiš ?? Ziher podpiraš šeriatsko pravo !!! A te Katar financira ??Maš pa prav z k*cem se svet osvaja, ne več z orožjem v "izrojeni" liberalni družbi, ...prikaži več kjer je dovoljeno,...............ma baš sve (ni upora), rodnost pa na....... psu !!! ;-\

  • vladek 13:21 27.maj 2016.

    V glavnem sami butasti komunajzarki komentatorji,a se bojite za privilegije