Šport
26 ogledov

Kranjec v finalu pridobil 15 mest

žan kranjec Profimedias
Alexis Pinturault je zmagovalec veleslaloma v Hinterstoderju. Francoz je v finalu zadržal prednost iz prve vožnje in ugnal Marcela Hirscherja (+0,79). Tretji je bil Thomas Fanara (+0,92).

Francoski alpski smučar Alexis Pinturault je dobil še drugi zaporedni veleslalom za svetovni pokal in se še četrtič v letošnji sezoni povzpel na najvišjo stopničko.

Marcel Hirscher, vodilni v skupnem sešteveku za svetovni pokal, ki je napadal s četrtega mesta, je bil drugi, udeležbo na zmagovalnem odru pa je s tretjim mestom dopolnil še en Francoz Thomas Fanara.

V prvi vožnji sta nastopila dva slovenska predstavnika. Bolje se je odrezal Žan Kranjec, ki je bil po polovici tekme uvrščen na 28. mesto. Klemen Kosi je v prvi vožnji pridelal ogromen zaostanek (+5,53) in s 63. mestom krepko zgrešil uvrstitev v finale.

Kranjec se je na drugo progo podal kot drugi in s pridom izkoristil ugodne razmere. Ob prihodu v cilj je prevzel vodstvo s prednostjo 89 stotink, v nadaljevanju pa je pridno lezel po lestvici navzgor in osvojil končno 13. mesto.

Kranjec je bil v svetovnem pokalu višje le decembra lani v Val d'Iseru, ko je bil 12. V tej sezoni se je med dobitnike točk uvrstil četrtič.

Svetovni pokal, veleslalom (M), izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.