Avto
435 ogledov

Prodaje alfe romeo giulia pod pričakovanji

Alfa Romeo Stelvio Saša Despot
Odrešiteljica, je bil eden od izrazov, s katerim so številni mediji, analitiki, predvsem pa tovarna najavljali prihod nove limuzine srednjega razreda giulie v Alfino paleto vozil. Ta se je po mitu in gilulietti lani končno razširila še na giulio, letos pa še na prvi SUV stelvia. A giulia v Evropi še manj pa pri nas, zaenkrat ne kaže prodajnih rezultatov, kot so si jih zastavili Italijani.

Alfa Romeo je giulio predstavil pred skoraj dvema letoma. Najprej v športni različici quadrifoglio, ki smo jo preizkusili na testu in nas niti malo ni pustila hladnih. Serijska proizvodnja limuzine se je začela aprila lani. V podjetju so imeli velike načrte, rezultati po letu dni prodaje pa so slabši, kot so se nadejali pri Alfi Romeo.

Šef koncerna FCA Sergio Marchionne je najavil, da bodo leta 2017 globalno prodali okoli 170 tisoč vozil, a današnje prodajne številke tega ne potrjujejo. Alfa Romeo je lani prodala 73 tisoč vozil, večje težave pa so prodaje številke giulie v Evropi, ki je največji trg za to legendarno italijansko znamko vozil. Od maja lani do aprila letos so prodali 19 tisoč modelov giulia, kar je daleč za načrtom, ki ga je najavil Marchionne.

Prihajajo novi suvi

Eden od razlogov je, da elegantne limuzine v prodaji zaostajajo za trendovskimi suvi, zato se zdaj veliko pričakuje od Alfinega prvega suva stelvia. Pri nas so po podatkih Sekcije za osebna motorna vozila pri Obrtni zbornici Slovenije v maju letos pri nas registrirali le dve alfi romeo gilulii in pet steviov.

Da bi povečali prodajo pri Alfi Romeo do leta 2020 načrtujejo prihod še dveh novih modelov, manjšega križanca, ki bi se utegnil imenovati kamal, pod motornim pokrovom pa bo štirivaljnik in večji SUV od stelvia, govori se o imenu castello.

Komentarjev 4
  • Sandi Vatovani 11:57 19.junij 2017.

    Za prodajne rezultate verjetno odgovarja uvoznik Avto Triglav v Sloveniji... NI OGLASOV :) je kdo že videl TV ali jumbo oglas ?? je pa res da avto ni poceni,... pa saj iPhone tudi ne pa ga je folk, ki računov ...prikaži več za gsm ne plačuje redno, vseeno dobil in vzel na obroke ....

  • McClain 00:01 18.junij 2017.

    je pa gulia tako lep avto, da sem zadnjic obstal in gledal in se nisem mogel načudit. Če bi ne potreboval prostornejšega, bi jo imel. Kakšne linije in kakšni detajli in kako skladno vse. Ne vem kaj tui mora bit ...prikaži več da greš kupit recimo nek brezvezen množičen nemški avto, da rajš ne napišem kateri, ki je za povrh vsak drugi na cesti enak. Da se vozi odlično pa tudi ne dvomim, ker sem nekoč peljal 126ko, karavan. To je šlo čez ovinke kolkr si hotel, ko prlimana je bila.

  • vzev 16:02 17.junij 2017.

    Naj naredijo kakšnega karavana, pa bo prodaja sigurno narasla.