Avto
352 ogledov

Koliko bo na začetku stala alfa romeo stelvio?

Alfa romeo stelvio Alfa Romeo
Znani sta oprema in cena evropske različice alfa romeo stelvio, ki bo nosila ime first edition.

Alfa romeo stelvio je tisti model, v katerega Italijani polagajo velike upe za povratek na sceno, saj z njim napadajo najbolj vroč avtomobilski segment suvov. 

Prva serija avtomobila bo nosila ime "first edition", cena zanjo pa se bo v Evropi na velikih trgih začela pri najmanj 56.000 evrih. V Italiji denimo bo stala 57.300 evrov, cene za Slovenijo še niso objavljene. 

Alfa romeo stelvio first edition bo imela vgrajen 2,0-litrski turbo bencinski štirivaljnik z 205 kW (280 KM) moči in 400 Nm navora. Vgrajena bosta osemstopenjski avtomatski menjalnik in Q4 štirikolesni pogon, ki ga ima model giulia veloce. 

Tako oborožen bo prvi Alfin suv do stotice pospešil po 5,7 sekundah, najvišja hitrost je 230 km/h. Če verjamete, naj bi 4,6 metra dolgi stelvio, ki ima v prtljažniku 525 litrov prostora za prtljago,  ob tem porabil sedem litrov bencina. 

Serijski pri prvi ediciji bodo biksenonski žarometi, 20-palčna paltišča, usnje, elektrificirani sedeži, 8,8-palčni zaslon ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.