Avto
12 ogledov

Alfa z baby ferrarijem mami Američane

Alfa romeo 4C
1/30
Reuters
V New Yorku se je v petek odprl avtomobilski sejem, na katerem avtomobilski proizvajalci predstavljajo več kot 60 novih modelov vozil.

Organizatorji trdijo, da je letošnji sejem največji po letu 1900, ko je bil New York prvo prizorišče prvega avtomobilskega sejma v ZDA.

Sejem bo odprt do 27. aprila in v tem času si bo več kot milijon obiskovalcev lahko ogledalo okrog tisoč vozil, od najnovejših pa do muzejskih primerkov in celo modelov formule ena.

Ford na vrhu Empire State Buildinga

Letošnji newyorški avtomobilski sejem potrjuje hitre spremembe v avtomobilski industriji, ki mora zaradi hude konkurence vedno hitreje prihajati na dan z novimi vozili oziroma vsaj predelanimi starejšimi modeli. BMW na razstavišču v centru Jacob Javits predstavlja nov model serije 4 grand coupe, General Motors prihaja s prvim cadillacovim kompaktnim luksuznim ATS coupejem z izbiro pogona na vsa štiri ali zadnji kolesi.

Na trg Severne Amerike se z najnovejšim športnim modelom 4C, ki so ga številni poimenovali kar baby ferrari, vrača Alfa Romeo.

Ford predstavlja šesto serijo svojega legendarnega mustanga, ki so ga za reklamo razstavili in sestavili na opazovalni ploščadi Empire State Buildinga, Honda pa med drugim predstavlja varčni model Honda Fit. Chrysler predstavlja svoj zadnji model džipa Renegade, Volkswagen, ki se zadnje mesece ubada s padcem prodaje v ZDA, pa med drugim računa na staro slavo z golfom in na nov uspeh z jetto letnik 2015.

Svoja vozila razstavljajo tudi Subaru, Toyota, Acura, Mazda, Mercedes, Jaguar, Lexus, Land Rover, Rolls Royce, Mini in druga podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.