Slovenija
18 ogledov

"Slovenija ne sme izgubljati časa"

Jean Claude Juncker Reuters
Reforme, ki jih predlaga slovenska vlada, gredo v pravo smer in so izjemno pomembne tako za Slovenijo kot za celotno območje evra, je danes v Luksemburgu izpostavil luksemburški premier in šef evroskupine Jean-Claude Juncker. "Razmere so resne, Slovenija ne sme izgubljati časa," je še poudaril.

Premier Janez Janša se je danes v Luksemburgu sestal s predsednikom luksemburške vlade in šefom evroskupine Jeanom-Claudom Junckerjem. Namen delovnega obiska, ki sicer poteka v senci ugibanj, ali bo morala Slovenija zaprositi za pomoč, je izmenjava pogledov o aktualnih evropskih temah.

Sloveniji ne bo treba prositi za pomoč

"Moja delovna hipoteza ni, da bo Slovenija zaprosila za pomoč. Moja delovna hipoteza je, da bo izvedla vse potrebno," je še poudaril Juncker po srečanju s predsednikom slovenske vlade Janezom Janšo v odgovoru na vprašanje, kako resne so razmere v Sloveniji in ali bo morala država po njegovem mnenju zaprositi za pomoč.

Predstavil načrt pokojninske reforme

Premier Janša pa je Junckerju predstavil časovni načrt za reformo pokojninskega sistema in trga dela ter ureditev bančnega sektorja. Napovedal je, da bo slovenski parlament večino predlaganih ukrepov obravnaval še ta mesec, vsi postopki pa morajo biti po njegovih besedah končani do konca leta, tako da bo z novim letom Slovenija bistveno bolj zdrava in stabilna država.

"Slovenija je zadnjih letih marsikaj zamudila, zato mora sedaj pomembne korake delati v krajšem času," je dejal premier Janša in poudaril, da je "časovnica tesna". Najpomembnejši kratkoročni ukrep za izhod iz krize in ponoven zagon rasti je po Janševih besedah stabilizacija bančnega sektorja. "Koalicija bo ta in naslednji mesec sprejela vse ukrepe, da se ta proces začne," je dejal.

Komentarjev 4
  • zic 17:35 10.september 2012.

    kr en žan hlod bo določeval pa podajal mnenje kako naj bi bilo...pa da ga res boli....

  • zic 17:35 10.september 2012.

    kr en žan hlod bo določeval pa podajal mnenje kako naj bi bilo...pa da ga res boli....

  • 1111 17:24 10.september 2012.

    ...kaj bi mogla Slovenija naredit da zadovolji europsko luknjo, brez dna ??? ...poslanci imajo tisoče € plače...narod pa je na robu ...a naj za ta gnoj, delamo??? ...kdo bo nasitil ta drek v EU parlamentu, kjer se preseravajo z evri ...prikaži veči in se delajo norca z naroda, predvsem vzhoda?...pa naj ne kdo pametuje, da je to kapitalizem, to je fašizem!