Šport
29 ogledov

"Ali je kaj boljšega, kot služiti s pretepanjem?"

sylvester stallone vladimir kličko EPA
Ukrajinski boksar Vladimir Kličko, ki je pri 39-letih še vedno svetovni prvak v težki kategoriji, bo v soboto v Madison Square Gardnu svoje naslove v verziji IBF/WBA/WBO in IBO branil proti devet let mlajšemu Američanu Bryantu Jenningsu.

Vladimir Kličko je v torek izjavil, da še ne misli končati svoje kariere. "Ni pomembno, koliko naslovov sem osvojil, niti ne, koliko časa sem že svetovni prvak, saj se ne želim primerjati z nobenim od boksarskih velikanov. Oni so še vedno moji vzorniki, moje ikone," je na novinarski konferenci pred sobotnim dvobojem z Bryantom Jenningsom izjavil Vladimir Kličko, ko so ga vprašali, kaj meni o rekordu Joea Louisa, ki je bil svetovni prvak kar dvanajst let in Larryja Holmesa, ki je devetnajstkrat uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka.

Za Klička bo dvoboj proti enningsu v Madison Square Garden Areni v New Yorku prvi na ameriških tleh po sedmih letih. Jennings bo imel v soboto priložnost postati prvi ameriški prvak težke kategorije po več kot trinajstih letih. Do zdaj je v šestih letih profesionalnega boksa zmagal na vseh devetnajstih bojih.

"Dokler bom zdrav in motiviran, se bom boril. Še zdaleč se ne počutim starega, slabega ali počasnega. Ali je kaj boljšega, kot da si najboljši na svetu in se preživljaš s pretepanjem ljudi," je Ukrajinec predstavnikom medijev zastavil retorično vprašanje.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:25 22.april 2015.

    Kakšna bi to borba bila s Tofiliom Stevensonom s Cube