Vizita za živali > Novice
67 ogledov

"Ali si upaš pogledati skozi moje oči?"

prašički
Opozarjajo ne le na pravice živali, temveč tudi na ravnanje z ljudmi in naravo.

Na festivalu sodeluje tudi Slovensko vegansko društvo, ki poleg predstavljanja prednosti veganskega življenja, ozavešča tudi o odgovornem odnosu do okolja in živali. "Naše poslanstvo je zagotovitev boljših pogojev in ukinitev nepotrebnega izkoriščanja živali. Pomagamo graditi boljši svet - za živali, za ljudi, za planet. Seveda s pozitivnim pristopom," pravijo.

Sicer je pred petimi leti ustanovljeno društvo, ki ima danes že 450 članov, izpeljalo kar nekaj odmevnih projektov, na primer danes že tradicionalni Vegafest v središču Ljubljane. Svojo stojnico bodo to nedeljo postavili tudi v Češminovem parku v Domžalah.

 "Ali si upaš pogledati skozi moje oči?" 

Če se boste ustavili pri njih, vam bodo ponudili informacije o veganstvu in koristnosti rastlinske hrane za naše zdravje. Veliko bo govora o vplivu prehrane na okolje in seveda o pravicah živali. Na to temo nudijo tudi poseben video izziv - video življenja farmskega pujska skozi njegove oči: "Ali si upaš pogledati skozi moje oči?" 

Poleg informacij o veganstvu se boste lahko vpisali na njihov 30-dnevni "Enostaven veganski izziv" oziroma brezplačen mentorski program z recepti za vsak dan v mesecu. Na stojnici bodo njihove brezplačne brošure in zgibanke z recepti in okusna veganska hrane za degustacijo. 

Festival za ljubitelje živali bo 11. junija med 9.00 in 16.00 v Češminovem parku v Domžalah. VSTOP BO PROST.