Šport
18 ogledov

''Ali so zmanjšali okvir gola?''

josip iličić fiorentina EPA
Slovenski napadalni vezist Josip Iličić je na tekmi Fiorentine in Libereca prispeval gol in podajo za zmago italijanskega prvoligaša (3:0).

V zadnjem času je bil o prelitega veliko črnila o tem, da naj bi Josip Iličić zapustil Fiorentino, trener Paulo Sousa pa naj bi na njegov položaj namestil Ianisa Hagija.

Ne glede na to, kakšna bo prihodnost slovenskega reprezentanta, predstava na tekmi Lige Evropa nakazuje, da se njegova forma vzpenja.

Iličić je v 30. minuti zadel z enajstih metrov, pred koncem prvega polčasa pa je prispeval podajo za zadetek prijatelja Nikole Kalinića. Pred tem je v 15. minuti stresel prečko gostujočega vratarja Vaclava Hladkyja, kar se mu v tej sezoni zelo pogosto dogaja. 

Iličić je stresel toliko prečk in vratnic, da je pričel dvomiti v dimenzije nogometnega gola. ''V tej sezoni kar naprej zadevam vratnice in prečke. Morda so zmanjšali okvir gola,'' se je spraševal 28-letnik.

''Najpomembneje je, da smo danes zmagali. To nam je uspelo, čeprav smo bili nekoliko utrujeni. Če igraš vsake tri dni, to zahteva svoj davek, a imamo dovolj nadarjenih igralcev in trener poskuša rotirati, kadar je to mogoče,'' je povedal slovenski reprezentant, ki bo eno glavnih orožij Srečka Katanca na prihajajoči kvalifikacijski tekmi z Malto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.