Magazin > Lepota & telo
70 ogledov

Ali večerja po 18. uri škodi?

ženska hrana jesti Shutterstock
Hrani se po 18. uri ponavadi odpovedujejo tisti, ki so na dietah. Je to res smiselno?

Debate o tem, ali se bomo res zredili, če bomo jedli po 18. uri, trajajo že leta ... Res je, da se hrana, ki jo pojemo zjutraj, drugače prebavi kot tista, ki jo pojemo zvečer, ko se raven sladkorja v krvi dvigne višje in se upočasni presnova maščob. Res je tudi, da ogljikovi hidrati, ki smo jih zaužili čez dan, onemogočajo kurjenje maščob. S tem se telo zato ukvarja ponoči. Tudi zato je priporočljivo, da zvečer jeste bolj lahko hrano in s čim manj ogljikovimi hidrati. Zvečer prav tako ni dobro jesti sadja, saj je težko prebavljivo.

Če želite shujšati, se dobro najejte v prvi polovici dnevi. Zvečer zaužijte čim manj kalorij in ogljikovih hidratov. Da bi vaše telo lahko hrano pred spanjem prebavilo, zadnji obrok pojejte najpozneje tri ure pred odhodom v posteljo in popijte čim več vode, ki pospešuje presnovo. Alkoholu se pred spanjem odpovejte, tudi zato, ker vsebuje veliko kalorij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.