Šport > Nogomet
20 ogledov

Allegri proti Chievu ni popravil vtisa

kaka ac milan
1/37
Reuters
AC Milan je na tekmi proti Chievu, ki naj bi odločala o prihodnosti Massimiliana Allegrija, iztržil le točko. AS Roma je zabeležila drugi zaporedni remi in ostaja trdno zasidrana na prvem mestu lestvice. Juventus je visoko premagal Napoli (3:0).

AC Milan na gostovanju v Veroni ni uspel premagati najslabše ekipe italijanskega prvenstva (0:0) in tako ostaja brez zmage na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih.

Dolgočasno tekmo, ki se je končala s temu primernim rezultatom, sta zaznamovala dva rdeča kartona. Prvega je sedem minut pred koncem rednega dela tekme dobil Sergio Pellissier, v sodnikovem podaljšku pa je moral igrišče zapustiti še kapetan AC Milana Riccardo Montolivo.

Chievo je prvič zagrozil v 17. minuti, ko je Christian Abbiati z dlanjo posredoval po strelu Marcela Estigarribie, nato pa je po izvedenem kotu mimo vrat meril Bošjtan Cesar. Na drugi strani je z razdalje sprožil Sulley Muntaru, izkazal pa se je domači vratar Christian Puggioni. Pred koncem prvega polčasa je po lepi podaji Alessandra Matrija mimo vrat meril še Andrea Poli.

Rigoni zgrešil prazna vrata

Najlepša priložnost na tekmi se je domačim ponudila na začetku drugega polčasa, ko je Abbiati ubrani strele Cyrila Thereaua, odbito žogo pa je pred praznimi vrati sprejel Rigoni in z relativno težkega položaja nastreljal stranski del mreže. Domači vratar je imel ogromno dela po strelu Urbyja Emanuelsona, nato pa je zaustavil še vole z 20 metrov, ki ga je sprožil Philippe Mexes.

Domači so 16 minut pred koncem dosegli zadetek, vendar se je sodnik odločil za prepovedani položaj, na drugi strani pa je Robinho stresel vratnico. Tekmo je na igrišču končalo le 20 nogometaš, saj sta si predčasen sprehod pod prho prislužila Pellissier (Chievo) in Montolivo (AC Milan).

Stara dama se približuje Romi

Juventus je v Torinu s 3:0 premagal Napoli in se zavihtel na drugo mesto lestvice Serie A. Varovanci Antonia Conteja so se s tem približali vodilni Romi, ki je proti Sassuolu iztržila le točko.

Stara dama je povedla v drugi minuti tekme, ko je gostujočega vratarja premagal Fernando Llorente. Ta je zabil po strelu Artura Vidala, ki ga je preusmeril Carlos Tévez. V 24. minuti je prvič proti domačim vratom sprožil Gonzalo Higuaín, na drugi strani pa je Kwadwo Asamoah zapravil priložnost za povišanje vodstva. Po poskusu Lorenza je moral posredovati Gianluigi Buffon, neuspešen pa je bil še Marek Hamšik. S pravo mojstrovino je v 74. minuti navdušil Andrea Pirlo, ki je s prostega strela natančno meril v zgornji desni kot in vnesel nekaj miru med nogometaše Juventusa, ki so s tem povedli z 2:0.

Končni rezultat je v 80. minuti z izjemnim volejem izven kazenskega prostora postavil nadobudni Paul Pogba. Juve je tekmo končal z desetimi nogometaši, saj je sedem minut pred koncem rednega dela Angelo Obinze Ogbonna prejel drugi rumeni karton.

Italijanska liga, 8. kolo:

Genoa : Hellas Verona 2:0 (2:0)
Portanova (29), Kucka (35)

Atalanta : Bologna 2:1 (0:0)
Brivio (74), Livaja (90); Bianchi (77)
Rene Krhin (Bologna) je igral celo tekmo.

Cagliari : Torino 2:1 (1:0)
Conti (43, 88); Immobile (52)

Chievo Verona : AC Milan 0:0 (0:0)
Boštjan Cesar (Chievo) je igral celo tekmo.
Valter Birsa (AC Milan) ni dobil priložnosti.

Parma : Lazio 1:1 (0.0)
Lucarelli (74); Keita (50)

Roma : Sassuolo 1:1 (1:0)
Longhi (19/ag); Berardi (90)

Fiorentina : Sampdoria 2:1 (2:0)
Rossi (11/11m, 17); Gabbiadini (74)
Josip Iličić (Fiorentina) ni dobil priložnosti.

Juventus : Napoli 3:0 (1:0)
Llorente (2), Piprlo (74), Pogba (80)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.