Šport
10 ogledov

Alonso brez dirke v Avstraliji

Fernando Alonso EPA
Španec Fernando Alonso bo zaradi posledic trka na testiranjih izpustil prvo dirko svetovnega prvenstva formule 1 za VN Avstralije v Melbournu.

Voznik McLarna bo upošteval zdravniške nasvete, naj se izogiba tveganj za nov pretres možganov. Triintridesetletni Fernando Alonso, ki je dvakrat že osvojil naslov svetovnega prvaka. je svoj dirkalnik razbil 22. februarja in nato tri noči preživel v bolnišnici na opazovanjih. Španec je tako izpustil tudi zadnja testiranja pred sezono, na katerih ga je v ekipi zamenjal Kevin Magnussen. Temu so se McLarnu pred sezono odpovedali prav zaradi Alonsa, a so ga v ekipi vseeno zadržali kot testnega in rezervnega dirkača.

“Poškodbe glave so zdaj v centru pozornosti," je pred dnevi o razlogu za previdnost doktorjev dejal šef ekipe Ron Dennis in dodal: "Fernando je povsem normalen, ne čuti posledic. Ni bilo poškodb, ni bilo udarca elektrike. Storili smo prav vse, kar so od nas zahtevali zdravniki. Povsem je pri sebi, želi si testirati dirkalnik. Kljub vsemu bodo sledili testi, ki jih je določila FIA, a ne vidim razloga, zakaj jih ne bi prestal. Vendar odločitev o njegovem nastopu ne sprejemam jaz. Sam ne morem reči da ali ne."

Tudi Alonso je želel v dirkalnik sesti že minuli teden, a si je zdaj premislil "Težko bo, ker me ne bo v Avstraliji. Toda razumem priporočila zdravnikov in se jih držim. Morebitno novo trčenje v 21 dneh je zame absoluten Ne," je na Twitterju sporočil španski dirkač. Pri McLarnu upajo, da bo nared za drugo dirko sezone, ki bo v Maleziji 29. marca.

Pri McLarnu so sporočili, da so se zaradi zdravniških napotkov odločili za najbolj varno in zanesljivo možnost - da Alonso ne nastopi, ker bi bilo tveganje ob morebitni novi poškodbi glave preveliko. "Fernando je po mnenju zdravnikov sicer nared in zdrav in si želi dirkati, toda spoštujemo in podpiramo njegovo odločitev, da ne tvega. Upamo, da bo za volanom že na naslednji dirki," je sporočila ekipa iz Wokinga.

Alonsova nesreča na testiranjih v Barceloni pa je le vrh ledene gore McLarnovih težav. Moštvu med pripravami ni šlo po načrtih, dirkalnik ni bil dovolj konkurenčen in vzdržljiv in med vodilnimi ekipami je prav McLaren opravil najmanj testiranj. Direktor Eric Boullier je priznal, da bodo najverjetneje potrebovali kar pet dirk, da bodo prišli na pričakovano raven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.