Šport > Moto športi
43 ogledov

Alonso ima ''božji kompleks''

jacques villeneuve EPA
Fernando Alonso je po mnenju Jacquesa Villeneuvea pri Ferrariju trpel za sindromom, ki ga sam imenuje ''božji kompleks''.

Fernando Alonso se je leta 2010 iz Renaulta preselil k Ferrariju, kjer je zamenjal Kimija Räikkönena. Podpis z dvakratnim svetovnim prvakom, ki je nekaj let prej prekinil dominacijo Michaela Schumacherja, je obljubljal uspešno obdobje poskočnega konjiča, kar pa se v prihodnjih sezonah ni uresničilo.

Alonso ni izpolnil zastavljenega cilja, da bi s Ferrarijem postal svetovni prvak, čemur se je najbolj približal v sezonah 2010 in 2012, ko je v skupnem seštevku moral priznati premoč le Sebastianu Vettlu. Na drugem mestu je zaključil tudi sezono 2013, a takrat je njegov zaostanek za nemškim dirkačem znašal kar 155 točk.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
Španec je bil v zadnjih letih večkrat nezadovoljen z nekonkurenčnim Ferrarijevim dirkalnikom, z odhodom nekaterih ključnih mož, pri katerih je užival brezpogojno podporo, pa se je neslavno iztekel tudi njegov čas v Maranellu.

''Kam je izginilo spoštovanje?''

Nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve meni, da se je Alonso slabo lotil nastale situacije in Španca obtožil pomanjkanja spoštovanja. ''Italijani so imeli radi Alonsa, a ljubezen je hitro zamrla, saj se ni postavil za ekipo. Če zaslužiš 30 milijonov na leto, še ne pomeni, da nimaš odgovornosti do moštva. Kam je izginilo spoštovanje? Jaz nisem nikoli kritiziral ekipe, ne glede na to, kako slab je bil dirkalnik,'' je povedal upokojeni Kanadčan.

''Jaz temu pravim 'božji kompleks'. Ko je mislil, da drži vse niti v rokah, je Vettel oznanil, da zapušča Red Bull in tla pod Alonsovimi nogami so se naenkrat sesedla. Bolj kot o duhu ekipe je razmišljal o Twitterju in politiki,'' je dodal Villeneuve, ki meni, da Vettel s svojo profesionalnostjo spominja na legendarnega Schumija.

''Sebastian lani ni kritiziral Red Bulla, čeprav bi ga moral. Njegov odnos spominja na Michaela Schumacherja - osredotočen na vožnjo in spoštljiv do ekipe. Ne delaj težav, če jih ni,'' je zaključil 43-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.