Šport
25 ogledov

Alonso in Button skupaj pri Mclarnu

Fernando Alonso (Ferrari) in Jenson Button (McLaren) Žurnal24 main
Znani so vsi vozniki, ki bodo v sezoni 2015 nastopali v formuli 1. Zadnjo uganko je razkril McLaren, ki je danes sporočil, da bosta njegove bolide upravljala Španec Fernando Alonso in Anglež Jenson Button.

Fernando Alonso, dvakratni svetovni prvak (2005, 2006), se je po šestih letih vrnil v ekipo, iz katere je odšel skozi stranska vrata. Španec je bil nato dve leti voznik Renaulta, od leta 2010 do 2014 pa je sedel v Ferrariju. Pri McLarnu so se tako ob njegovem prihodu morali odločiti za odhod enega izmed dvojca Jenson Button - Kevin Magnussen.

Sedež na dirkah formule 1 je izgubil 22-letni Danec, ki je na začetku končane sezone zablestel v Melbournu z drugim mestom. Kasneje je bil uspešnejši britanski veteran. "Vesel sem, da sem bil izbran za svoj del posla. Pravzaprav komaj čakam, da se vse skupaj znova začne," je po izboru dejal 34-letni Button, Magnussen pa bo odslej testni voznik britanske ekipe.

"Fernando in Jenson sta skupno startala na natančno 500. dirkah, kar je izjemna številka, zbrala sta 47 zmag. Z mirno vestjo lahko rečem, da imamo z naskokom najboljši dirkaški par v karavani formule 1," je po uradni objavi trdil šef McLarna Ron Dennis.

Njegova ekipa bo znova sodelovala z Hondo, z njo je McLaren osvojil štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka v letih 1988-1991. "Projektu se pridružujem z veliko vnemo in odločnostjo, zavedam pa se, da bo morda potrebno nekaj časa za dosego visoko zastavljenih ciljev. A to ne predstavlja oviro," pa je povedal Alonso. Španec je dejal, da je imel kar nekaj zanimivih ponudb, a je McLaren z njim stopil v stik že pred več kot letom dni.

Vozniki v 2015:

Mercedes: Lewis Hamilton/Nico Rosberg
Red Bull-Renault: Daniel Ricciardo/Daniil Kvyat
Williams-Mercedes: Valtteri Bottas/Felipe Massa
Ferrari: Kimi Raikkonen/Sebastian Vettel
McLaren-Honda: Fernando Alonso/Jenson Button
Force India-Mercedes: Nico Hulkenberg/Sergio Perez
Toro Rosso-Renault: Max Verstappen/Carlos Sainz
Lotus-Mercedes: Romain Grosjean/Pastor Maldonado
Sauber-Ferrari: Marcus Ericsson/Felipe Nasr

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.