Šport > Moto športi
9 ogledov

Alonso: Izgledam kot amater

fernando alonso inženir mclaren EPA
Fernando Alonso je na dirki za VN Kanade prvič v letošnji sezoni izgubil živce in McLarnu po radijski zvezi dejal, da v dirkalniku MP4-30 izgleda kot amater.

Dvakratni svetovni prvak se je pred vrnitvijo v Woking zavedal, da se McLaren ne bo mogel kosati z Mercedesom in Ferrarijem, niti v sanjah pa si ni upal predstavljati, da bo britanska ekipa nazadovala na rep konstruktorske lestvice, kjer trenutno zaseda predzadnje mesto.

Oživitev sodelovanja med McLarnom in Hondo, ki sta blestela v poznih 80. in začetku 90. let prejšnjega stoletja, ni upravičila visokih pričakovanj in le potrdila napovedi, da Hondin pogonski sklop v prvi sezoni ne bo konkurenčen Ferrariju, Renaultu in Mercedesu.

Alonso je po sedmih dirkah še vedno brez točke, za nameček pa na zadnjih treh velikih nagradah ni prišel do cilja, kar se mu je zgodilo prvič v njegovi 14-letni karieri. Nezadovoljstvo španskega dirkača je bilo razvidno z radijskega pogovora med dirko v Montrealu, potem ko so mu mehaniki sporočili, da mora varčevati z gorivom, drugače se bo v nadaljevanju znašel v velikih težavah.

''Nočem, nočem,'' je nejevoljno odvrnil Alonso in dodal: ''Velike težave imam že zdaj. Izgledamo kot amaterji. Dirkal bom in se z gorivom obremenjeval kasneje.''

Španec je v 43. krogu zaradi okvare motorja parkiral svoj dirkalnik in vpisal še četrti odstop v letošnji sezoni. Ciljno črto je prevozil le na Kitajskem in v Bahrajnu, kjer je končal na 12. oziroma 11. mestu.

Nekdanji dirkač Renaulta in Ferrarija je po dirki spregovoril o pogovoru z inženirjem, ki ga je spodbujal k varčevanju goriva. ''Ko se boriš za mesto in je skupina dirkalnikov na ravnini 35 km/h hitrejša od tebe, imaš občutek, da si v drugi kategoriji. Če te vsi zlahka prehitevajo, izgledaš kot amater in to ni dobro. Vemo, da nismo najbolj konkurenčni in da moramo izboljšati zanesljivost,'' je povedal Alonso in dodal, da še vedno zaupa v ekipo iz Wokinga.

''Žalosti me, da sem odstopil že tretjič zapored, zato bomo morali določene reči urediti. Nič ne moremo narediti, situacija je, kakršna je. Vse, kar lahko naredimo, je, da delamo bolj kot kdajkoli prej, saj si želimo spremeniti našo situacijo. Vidim pozitivne stvari in kar pripravljamo, se zdi smiselno. Vztrajati moramo,'' je zaključil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.