Šport > Moto športi
21 ogledov

Alonso kriv za odhod Domenicalija?

fernando alonso EPA
Italijanski mediji poročajo, da je nezadovoljstvo Fernanda Alonsa v veliki meri pripomoglo k odhodu šefa ekipe Stefana Domenicalija.

Scuderia Ferrari je v ponedeljek oznanila, da rdeče po 23 letih zapušča Stefano Domenicali, ki je leta 2008 na mestu šefa ekipe nasledil Jeana Todta.

Pred začetkom nove sezone se je v Maranello vrnil Kimi Räikkönen, nekdanji svetovni prvak, ki s Fernandom Alonso tvori najudarnejši dirkaški dvojec v paddocku formule ena. Kljub temu se rdeči na prvih treh dirkah niso zmogli uvrstiti na stopničke – najbližje je bil Alonso, ki je v Avstraliji in Maleziji končal na četrtem mestu.

Prav Španec naj bi bil najbolj nezadovoljen s formo poskočnega konjička F14 T, ki se več kot očitno ne more kosati z najboljšimi dirkalniki v karavani. Italijanska Gazzeta dello Sport poroča, da je nezadovoljstvo obeh Ferrarijevih dirkačev doseglo kritično mejo, kar je ključno pripomoglo k razhodu z Domenicalijem.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.