Šport > Moto športi
15 ogledov

Kimi: Pojma nimam, kaj se je zgodilo

raikkonen alonso EPA
Na začetku dirke za VN Avstrije sta se v nenavadno nesrečo zapletla izkušena veterana ter nekdanja moštvenga kolega Kimi Räikkönen in Fernando Alonso

Čeprav nesreče v avtomobilskem športu pogosto pripisujejo novincem oziroma neizkušenim dirkačem, se lahko zgodi vsakomur. To sta po nedeljski dirki formule 1 Avstriji ugotavljala tudi stara mačka tega tekmovanja Kimi Räikkönen in Fernando Alonso.

Še posebej za Finca je bila izkušnja precej zastrašujoča, saj je dirkalnik tekmeca končal le nekaj centimetrov od njegove glave. Oba voznika sta imela precejšnjo srečo, saj se v spektakularnem trčenju nihče od njiju ni poškodoval, zavedata pa se, da bi se stvari lahko razpletle tudi precej slabše.

Do nesreče je prišlo že v uvodnih krogih dirke, potem ko je Finca s Ferrarijem odneslo na travo.Po vrnitvi na stezo njegove Pirellijeve pnevmatike niso imele dovolj oprijema, zato mu je pričelo odnašati zadek. Räikkönen je moral dvakrat sunkovito popraviti svojo smer, pri tem pa zadel Španca, čigar dirkalnik pa je nato "zlezel" na tekmečevega. Oba razbita bolida sta po nekajmetrskem drsenju ob ogradi končala tako, da je bil McLaren delno na Ferrariju.

"Kar precej sreče sva imela. Najbolj pomembno je, da sva oba cela," si je po dirki oddahnil Alonso. Finec je bil v svojem slogu kratek: "Šlo je prekleto hitro. Pojma nimam, kaj se je zgodilo. Zavrtel sem se in to je to ... precej slab konec tedna."

Zmagovalec dirke Nico Rosberg se tudi ni mogel izogniti vprašanjem o dramatičnem trčenju, ki bi se lahko končalo tudi bolj tragično: "Vemo, da so v našem športu odprti prostori za voznika lahko velika težava. Nekaj bo v tej smeri potrebno spremeniti."

 "Skušal sem priti mimo Kimija, pa mu je blokiralo kolo in ga je odneslo prav tja, kjer sem bil jaz. Bil sem ob napačnem času na napačnem mestu. Tipična dirkaška nesreča," je še dejal Alonso. Podobno so razmišljali tudi v vodstvu dirke, ko so preučili trčenje in ugotovili, da je šlo za običajno nesrečo, tako da tudi nikogar niso kaznovali.

Oba dirkača so sicer tudi poslali na preventivni zdravniški pregled v ambulanto, a je tudi ta pokazal, da sta jo odnesla brez prask. Za Alonsa, ki letos z McLarnom nikakor ne najde prave forme, je bil to četrti zaporedni odstop, to pa je zanj najslabši niz dirk brez rezultata v karieri. Le z Minardijem davnega leta 2001 trikrat zaporedoma ni videl cilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.