Šport
19 ogledov

Alonso v Bayern, Gustavo v Madrid

xabi alonso EPA
Po Ángelu di Maríi bo evropske prvake zapustil še en dolgoletni član. Bayern je z Alonsom že dosegel dogovor, Real pa naj bi zamenjavo našel v brazilskem reprezentantu.

Pep Guardiola je našel zamenjavo za poškodovanega Javija Martíneza, ki münchenskemu Bayernu ne bo mogel pomagati vse do konca leta 2014. Katalonski trener bo kot nadomestilo dobil Martínezovega baskovskega rojaka Xabija Alonsa, v zadnjih letih enega najboljših zadnjih veznih na svetu. Slednjega od podpisa z nemškimi prvaki loči le še zdravniški pregled.

Bavarci so že dosegli dogovor z nogometašem madridskega Reala. Ponudili naj bi mu kar 10 milijonov evrov na sezono, Madridčani pa naj bi prejeli med pet in deset milijonov skupne evropske valute kot odškodnino. Alonso je februarja letos sicer podaljšal pogodbo z Realom do leta 2016, po kateri na leto prejema šest milijonov evrov, poroča MARCA. 

Odgovor na probleme Bayerna

Pri nemških prvakih ni problem le dolgotrajna poškodba Martíneza, iz Münchna v Madrid se je pred nekaj tedni preselil tudi nemški reprezentant Toni Kroos. Slednji je bil ključen pri uspehih Bayerna v zadnjih letih, tako kot Alonso za zmage Madrida. Poleg tega Thiago Alcántara še vedno ni zablestel v polni luči, kljub vsemu trudu Guardiole, da bi klientu svojega brata olajšal nalogo. Alcántara ima tudi sam veliko problemov s poškodbami in pripravljenostjo.

Alonso bo novembra dopolnil 33 let. V Madrid je prišel leta 2009 iz Liverpoola, od takrat je za Real odigral 236 tekem, na katerih je dosegel šest golov in zabeležil 32 asistenc. Z "belim baletom" je osvojil La Ligo, Ligo prvakov, dvakrat španski pokal, evropski superpokal in španski superpokal. V sredo je objavil, da ne namerava več nastopati za Španijo, s katero je osvojil dva naslova evropskega in naslov svetovnega prvaka.

Gustavo že predlagal selitev

Real Madrid naj ne bi nasprotoval odhodu Alonsa. Po poročanju portala Goal.com naj bi na stadionu Santiago Bernabéu že našli zamenjavo za bradatega Baska. To naj bi bil brazilski reprezentant Luiz Gustavo, ki naj bi vodstvu svojega sedanjega kluba Wolfsburga že dal vedeti, da si želi selitve v špansko prestolnico.

Gustavo je julija dopolnil 27 let, tudi sam je od leta 2011 do 2013 nosil dres Bayerna. Pred tem je v Nemčiji igral tudi za Hoffenheim. Za brazilsko izbrano vrsto, za katero je igral tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu, je zbral 25 nastopov in pri tem dosegel en zadetek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice